-

NaslovnaGalerijaGalerija fotografija - Grupa Dram dobitnik nagrade "Milan Mladenović"

Galerija fotografija – Grupa Dram dobitnik nagrade „Milan Mladenović“

Artan Lili Zadužbina Milana Mladenovića Bitef Art Cafe Beograd fotografije galerija
foto: Nemanja Đorđević

Nagrada „Milan Mladenović“ dodeljena je večeras u Beogradu bendu Dram iz Srbije za pesmu „Daj mi sve“, a priznanje im je uručio prošlogodišnji laureat, bend Artan Lili.

Nagrada se sastoji i iz novčanog dela od 2.000 evra, a njen cil je da podrži muzičare u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.

Žiri nije znao imena bendova, niti imena žirija. I to je žiriju sjajno jer – vodili su se samo muzikom, kako je rečeno. Dvadeset sekundi bilo je dovoljno da pesma zadrži slušaoca.

„Žiri je potpuno različito birao pesme i svako je tražio nešto specifično u tih 12 pesama. Bilo je mnogo kvalitetnih pesama. To govori o širini koja je ponuđena i snazi koja je omiljena. Svi govorimo o tome da treba mlade podržati, a u mejnstrim medijima jedni te isti. Zato je važno da se podržavaju mladi koji nemaju nekoga ko će da stane iza njih, da ih ubacimo u taj džuboks i da daju novu krv“, rekla je članica žirija, Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental.

„Posle 40 godina profesionalnog sviranja, dovoljno mi je strofa, refren – mogu da znam da li pesma postoji ili ne. Ovaj bend je apsolutno pobedio“, istakao je Srđan Gojković Gile iz Električnog Orgazma i dodao – ovo veče pokazalo je – rok scena u Srbiji postoji.

Za nagradu su konkurisala 243 autora/benda, a ovogodišnji finalisti bili su bend Mrave brojim iz Hrvatske, Nekud iz Srbije, Sale i Sedlari iz Srbije, Narali iz Srbije, Dram, Rebel star iz Srbije, Klinika Denisa Kataneca iz Hrvatske, Sara Renar iz Hrvatske, Plejgraund hasl iz Hrvatske, Ćao Portorož iz Slovenije, Despot Tomić iz BiH, Dukat iz Srbije, Medžik Buš iz Srbije i Buč Kesidi iz Srbije.

Zadužbina „Milan Mladenović“ objavila je i kompilaciju sa pesmama finalista.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo