Visente Amigo 12. marta u Beogradu!

Najbolji svetski flamenko gitarista Visente Amigo odžaće koncert 12. marta u Kombank dvorani u okviru jubilarnog 20. po redu Guitar Art Festivala.
Ulaznice za veliki koncert Visente Amiga se prodaju na blagajni Kombank dvorane i u prodajnim mrežama Ticketvision ex Eventim.rs, po ceni od 2200 do 3.400, dok je u prodaji i ograničen broj VIP ulaznica po ceni od 4800 dinara.

U svojoj karijeri Amigo je više puta posećivao Beograd, a prethodna dva koncerta bila su rasprodata. Nakon tačno deset godina Visente Amigo vraća se u Beograd, a nastupiće 12. marta 2019. u Kombank dvorani u okviru 20. Guitar Art Festivala i to će biti prilika da publika premijerno čuje numere sa aktuelnog albuma “Memoria de los sentidos”. Album na kom se Amigo vratio svojim tradcionalnim korenima flamenka i na kom je okupio vrhunske flamenko umetnike kao što su Potito, El Pele, Miguel Poveda, Pedro el Granaino i Niña Pastori. Na albumu je Visente odao veliku počast svom učitelju i prijatelju Pako de Lusiji numerom Rekvijem.

Visente Amigo se danas smatra najboljim svetskim flamenko gitaristom i autentičnim naslednikom velikog Paka de Lusije, kojeg i sam ističe kao svog najvećeg uzora.

Amigo je do sada objavio osam studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu, pomoću koje uspešno prelazi žanrovske granice čime je stekao ugled među širokim auditorijumom. Osim veoma uspešnih albuma “Ciudad de las Ideas” i “Un Momento en el Sonido”, publika pamti Amiga i sa veoma popularnih kompilacija “Flamenco Chill”.

Sarađivao je sa uglednim imenima kao što su Alehandro Sanz, Kaled ili Migel Bose, a sa Stingom je snimio i veliki hit “Send Your Love”. Do sada je nastupao sa najvećim savremenicima na gitari kao što su Pako de Lusija, Al di Meola, Džon Meklafin, pa čak i sa rok imenima kao što su Džo Satriani, Stiv Vai, Kit Ričards i Bob Dilan.

Među brojnim drugim, Amigo je osvojio i “Grammy” nagradu za najbolji flamenko album u 2001. godini, a prestižni magazin “Guitar Player” iste godine ga je proglasio za najboljeg svetskog flamenko gitaristu. Visente Amigo danas predstavlja jednog od najtiražnijih gitarista sveta, a njegovi koncerti i reakcije publike su po pravilu eksplozivni.

Prošli koncerti u Beogradu 2005. i 2009. godine, Amigo je takođe održao u okviru Guitar Art Festivala, a nastupao je pred rasprodatim salama, kada je publika imala priliku da upozna ovog velikog majstora flamenko gitare.

https://www.facebook.com/events/2106850022735589/

Datum

12 Mar 2019

Satnica

20:30 - 22:00

Lokacija

Kombank Dvorana
Novi Beograd, Dečanska 14, Srbija

Organizator

Guitar Art Festival
Email
noreply@facebookmail.com