Svirka u knjižari // Auf Wiedersehen @BulevarBooks

Kažeš ‘auf wiedersehen’ i krećeš na nezaboravno, energično i eksplozivno, muzičko putovanje ?

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Muzički izraz benda, utemeljen je na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajem koji muzici daje plesni karatker, ali i dalje pod jakim uticajem gitarskog rifa. Pod uticajem različitih talasa, a da pritom ne pripada ni jednom, zvuk Auf Wiedersehena se može definisati kao garažni disko ili electro disco punk.

”U pitanju je nešto drugačije, nešto što obogaćuje scenu i utiče ne njenu raznovrsnost. Imajući u vidu da je zvuk benda Auf Wiedersehen utemeljen na elektronskoj muzici, začinjenoj distorziranom gitarom nestandardnog štima, bas linijom, minimalističkim tekstovima (manje je više) i bogatim ritmovima, to ga trenutno čini jednom od zanimljivijih pojava na domaćoj sceni.

Iako bi se “dokoni popovi” (što jariće krste) mogli baviti žanrovskom kovanicom, kojom bi se u neku od fioka mogao smestiti ovaj bend, obično nam na pamet prvo padaju odrednice elektropank-krautfank, dark-disko-dens, no wave-garaža, ili nešto slično što je na tragu bendova Karftwerk, Suicide i Supernaut, Džejmsa Čensa i Alana Vege. Kako bi skratili muke oko žanrovskog definisanja – AW trojka je rešila da se sama smesti u pravac Kul rok Da pop, (KUL – minimalistički pristup, elektronika, ritam mašine i sintisajzeri; ROK – garaža, pank, rokenrol, bluz; DA – uvek jasno i glasno; POP – sve pobrojano sa jakim gruvom), a kada malo bolje razmislim jedini su bend u Srbiji koji je snimio album za đuskanje i što se mene tiče jedno od boljih domaćih izdanja.” – Đorđe Kalijadis

Sa bendom Auf Wiedersehen nastavljamo koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih ‘svirka u knjižari’ u kojima objedinjujemo dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj.

Svirka je u subotu, 23. februara, u 21:30h., a po knjigu, na kafu, vino ili pivo možete već danas :)

Ulaz na svirku je 300 dinara, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni!

Vidimo se!

https://www.facebook.com/events/1839304712858688/

Datum

23 Feb 2019 - 24 Feb 2019

Satnica

21:30 - 01:00

Lokacija

Bulevar Books knjižara-kafe
Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6, Srbija

Organizator

Bulevar Books knjižara-kafe
Email
noreply@facebookmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde