SOEN (se) live in Sofia

Шведската формация SOEN ще направи първия си концерт в България в столичния клуб Mixtape 5 на 31 август 2019. SOEN са прогресив метъл супергрупа, състояща се от професионални метъл музиканти, които се събират за по-нататъшна еволюция на звука, откъсната от екстремното звучене на предишните им групи. Те са създадени първоначално през 2004г от Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010г, когато се присъединява вокалистът на групата – Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-Death (Official), Testament).

Самият барабанист и създател на Soen – Мартин Лопес описва музиката на групата като “мелодична, тежка и сложна”, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth. Голяма част от идеите описващи четирите албума на Soen разглеждат през философска перспектива: анализа към себе си и обществото; животът и смъртта; себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

Първата песен на Soen – “Fraccions” излиза през октомври 2010г., а дебютният им албум, “Cognitive” на 15 февруари 2012 г., като получава одобрението на музикалните критици и феновете. Четвъртият албум – “Lotus” е издаден на 1 февруари тази година чрез Silver Lining Music, продуциран от Дейвид Кастило и Иняки Маркони.

Сегашните музиканти в SOEN са: Stefan Stenberg – бас, Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокални, Martin Lopez – барабани и перкусии

Групата ще пристигне в София с 2 съпорт банди. Засега е ясна една от тях – финландската прог метъл група Wheel. Билетите за концерта ще бъдат пуснати съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg и магазин На Тъмно. Принтове ще могат да бъдат намерени и в The Wrong Bar.

https://www.facebook.com/SoenMusic/
https://www.instagram.com/soenmusic/
Fraccions – https://youtu.be/LMRfAbs2vk4
Savia – https://youtu.be/9VEFORk1wYA
Lotus – https://youtu.be/qLSh0E0Rikc

https://www.facebook.com/events/2273730299507317/

Datum

31 Aug 2019

Satnica

19:00 - 22:30

Lokacija

"Mixtape 5"

Organizator

Wrong Fest
Email
noreply@facebookmail.com