Shilpa Ray

Shilpa Ray (ZDA)

🎙 SHILPA RAY (ZDA) na Letnem vrtu

Shilpa Ray, ameriška blues punk kantavtorica je na untergrunt glasbeni sceni prisotna že dve desetletji. Na njen močan glas ni ostal imun niti Nick Cave, ki jo spremlja in spodbuja zadnja leta, z njegovimi Bad Seeds se je odpravila na turnejo po Evropi in Ameriki, v okviru katere je nastopila tudi v ljubljanski Hali Tivoli, hkrati pa je pela spremljevalne vokale na njegovih koncertih. Nick Cave je leta 2013 za njegovo etiketo Bad Seed objavil Shilpin prvi solo album “It’s All Self Fellatio”. Istega leta se ji je skupaj z violinistom Warrenom Ellisom pridružil pri čudoviti obdelavi legendarne točke “Pirate Jenny” iz Opere za tri groše Kurta Weilla, ki je izšla na drugem kompilacijskem albumu piratskih pesmi slavnega producenta Halla Willnerja “Son of Rogue Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys”, na kateri je ANTI Records združil impresiven seznam imen, kot so: Shane MacGowan, Tom Waits, Patti Smith, Johnny Depp, Iggy Pop, Robyn Hitchcock in Marc Almond.

🎎 Po zasedbah Beat The Devil in Shilpa Ray and Her Happy Hookers, se je odločila za samostojno kariero, ki jo je pripeljala do podpisa za Northern Spy Records in dveh odličnih albumih izdanih za omenjeno založbo.

🎉 Za fene: Nick Cave, Patti Smith, Anna Calvi,…Drugič v Ljubljani (prvič kot predskupina Nicka Cava leta 2013), definitivno prvič na Letnem odru Gala hale!

🛍 Vstopnina: 8 € z rezervacijo na www.galahala.com, 10 € na dan koncerta

⚙️ Music policy: blues/punk

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!

https://www.facebook.com/events/397050114236923/

Datum

23 Jul 2019 - 24 Jul 2019

Satnica

21:00 - 01:00

Lokacija

Gala Hala

Organizator

Gala Hala
Email
noreply@facebookmail.com