Rosenberg Trio 13. marta na Guitar Art Festivalu

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatiji Gipsy Jazz – Swing sastav The Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu 13. marta 2019. u Kombank dvorani.

Rosenberg Trio jedan je od najimpresivnijih jazz bendova današnjice, a svakako i najbolji kada je u pitanju “Gypsy Jazz”. Oni već tri decenije nastupaju širom sveta, od “North Sea Jazz” festivala do njujorškog Karnegi hola.

Ulaznice za veliki koncert Rosenberg Tria se prodaju na blagajni Kombank dvorane i u prodajnim mrežama Ticketvision ex Eventim.rs, po cenama već od 2200 dinara. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011 401 6002; 064 1379707 ili putem mejla na office@gaf.rs.

Virtuozni Štokelo Rosenberg predvodi trio koji je osnovao sa braćom Noni (kontrabas) i Nuše (ritam gitara). Štokelo Rosenberg smatra se jednim od najboljih gitarista svih vremena, a mnogi danas tvrde da je dostigao i svog uzora, legendarnog Đanga Rajnharta. Štokelova nepogrešiva, izuzetno melodična svirka danas se univerzalno smatra jednim od najbriljantnijih oblika sviranja gitare. Dobitnik je prestižne nagrade Zlatna gitara koju mu je dodelio “Guitarist Magazine”.

– Ako želiš da naučiš i razumeš gypsy jazz, počni sa Đangom, najboljim gitaristom ikada, rekao je Štokelo Rosenberg. On je počeo da svira gitaru sa 10 godina, što je veoma retko u takvoj muzičkoj porodici. Tada je počeo da sluša Đanga i naučio je je baš sva njegova sola, oponašao ga je do poslednjeg detalja i ubrzo je mogao je da odsvira baš sve.

Rosenberg Trio poseduje istovremeno veliku jasnoću, snagu i preciznost. Možda je to razlog zašto ih je maestro Stefan Grapeli odmah pozvao kada je prvi put video i čuo ovu virtuoznu trojku. Zajedno su kasnije snimali za CD Caravan.

Rosenberg Trio danas iza sebe ima 26 studijskih i koncertnih albuma, među kojima se posebno izdvaja “Djangologists” CD kojim su muzičari obeležili 100 godišnjicu rođenja Đanga. Pored repertoara legendarnog Đanga, trio izvodi i svoja dela među kojima je najpopularniji gitarski standard, numera “For Sephora” koju je komponovao Štokelo Rosenberg.

https://www.facebook.com/events/613417129111362/

Datum

13 Mar 2019

Satnica

20:30 - 22:00

Lokacija

Kombank Dvorana
Novi Beograd, Dečanska 14, Srbija

Organizator

Guitar Art Festival
Email
noreply@facebookmail.com