Punkovizija

Čekamo vas na PUNKOVIZIJI u Garaži 25.maja!
Nastupaju: NBG, Saht Streetpunk i Mister No i Bednici
✨ ULAZ: 500 RSD ✨

NBG
Grupa NBG nastala je 1984. godine, kao deo autentične rokenrol, pank, rep scene koja je formirana na prostoru omeđenom rekom Savom, novobežanijskim grobljem i zemunskom stranom grada. Originalnu postavu su činili Mališa-bubanj, Sisa-vokal, Kara-gitara i Vlajsa-bas. Kada se 1997. na tržištu pojavio njihov prvi album, odmah postaje oda novobeogradskom načinu života, širi priču o usamljenom pojedincu suočenim sa egzistencijalnim užasom getoizirane svakodnevnice, o gubitku ličnosti u takvim okolnostima, o životu klinaca sa “Novaka”, koji su izmislili pank-blok, birali flašu piva ispred samoposluge umesto kafića i koristili sleng koji će kasnije reperi prisvojiti i nosačima zvuka razaslati u etar. Nakon tragične smrti originalnog bubnjara Mališe, u bend dolazi stari ortak iz kraja, Markoski i bend nastavlja sa radom, da bi 2000.godine objavili drugi album koji je učvrstio prepoznatljiv zvuk i temelj kultne pank-rok grupe NBG. Tekstovi koji ne izbegavaju ni jednu efektnu reč, moćne i sirove gitare, ritam sekcija od koje otpada malter sa zidova vokal koji ne prašta nikome, niti od bilo koga traži oproštaj. NBG naziva stvari isključivo pravim imenima, čvrst stav i svest, “prljava” svirka i provokativni tekstovi kao karikatura naše situacije, vremena i sveta u kome živimo. NBG su sredinom osamdesetih predstavljali izvorni punk vajb koji je dopirao iz betonskog inkubatora Novog Beograda. Posle nekoliko dužih pauza, dobro poznata ekipa se ponovo okupila da vrati srce panka na pank način. Nove pesme “Akcija”, “Vanredno stanje” i “Tebe vole blokovi” najavljuju koncerte i dugo očekivani novi album…
https://www.facebook.com/nbgpunk/
http://www.nbgpunk.com
https://www.youtube.com/channel/UCralC4oaTkKvBnkobIjd9Zw

ŠAHT
Najstariji beogradski ulični pank bend Šaht je neprekidno aktivan još od 1989.godine… Bend je osnovan od strane Roge i Mladena koji su zajedno pohađali VI Beogradsku gimnaziju i sigurno spada u red najkontraverznijih bendova koji su postojali (postoje) na ovim prostorima. U prve tri godine postojanja ovi momci sa Vračara su bili predvodnici Beogradske nezavisne scene koja je svoje najblistavije trenutke ostvarila krajem 80-tih i početkom 90-tih godina u legendarnom amaterskom pozoristu Dadov (Srpskoj verziji Njujorškog C.B.G.B.-a) gde su se okupljali poklonici underground pravaca (punks, skins, hardcore hooligans, headbangers). Izašli su u javnost početkom 90-ih izdajući albume koji na sličan ali i nešto više tradicionalan pank način, takođe odličnim i sve boljim zvukom muzike o kojoj je reč danas, govore isto o samom i kakvom to sve neophodnom društvenom angažmanu. Potrebom da kako oni, tako se i sami ljudi oko njih okrenu više kulturi. Upućujući na pojave koje život u gradu čine urbanim a sve prihvaćenije supkulturne zajednice vezane za život pankera shvaćenijim, izdali su do sada albume “Eine Kleine Schacht Musik” “Šahtom u glavu” “Tironanija” i “Live in SKC”. Nedavno su objavili vinilno izdanje legendarnog albuma “Disko, šminka i opanci”. Ovu vračarsku četvorku krase energična i brza muzika sa navijačkim refrenima, koji posebno moćno zvuče uživo zbog posebne interakcije sa publikom.
https://www.facebook.com/saht.streetpunk/

MISTER NO
Mister No je nastao 1990.godine na ideju dvojice drugara Aleksandra Milenkovića Kecmana (gitara) i Miloša Đorđevića (bas i vokal). Nešto kasnije bendu pristupaju Bucha (bubnjevi) i Kova (vokal) i prva postava biva kompletirana. Do 1996. snimaju tri albuma i te godine, nakon tragične smrti bubnjara, zvanično prekidaju sa radom. Sedam godina kasnije, umire i vokal Kova, a preostala dva člana Kecman i Miloš na kratko okupljaju bend i snimaju album “Istina”, sastavljen od odabranih starih i novih pesama koje su ostale zapisane u Kovinim beleškama. Za to vreme, održali su koncert u Domu omladine i nekoliko uspešnih koncerata širom Srbije. Ponovo je usledila duga pauza i nakon devet godina, Kecman i Miloš (sada vokal), pojačani mladim snagama Stefanom Megićem (bas) i Markom Ilićem (bubanj), otvaraju novo poglavlje u životu benda. 2015.godine snimili su album “Vrata su odškrinuta treba ih samo šutnuti”, sa deset novih stvari, u novom osvježenom maniru. Pored standardne postave, na albumu je učestvovao i Dragan Tešanović.
https://www.facebook.com/Mister-No-355537811312926/

https://www.youtube.com/channel/UCfuHvG-bb0SeHxRMynztQyw

BEDNICI

Bednici su mladi pank rok bend iz Beograda, nastao krajem 2017. godine. Sviraju autorske pesme, na žalost, još uvek nemaju nista snimljeno, ali rade na tome. Iza sebe imaju velik broj klubskih svirki.

ulaz od 21h

https://www.facebook.com/events/1316694811803050/

Datum

25 May 2019 - 26 May 2019

Satnica

21:00 - 02:00

Lokacija

Garaža
Beograd, Bulevar Vojvode Mišića 49, Srbija

Organizator

Garaža
Email
noreply@facebookmail.com