Nežni Dalibor Muzej Jugoslavije Beograd

Nežni Dalibor @BulevarBooks

5. oktobra su se već dešavale promene, a sada stiže najviše iščekivana, nejželjenija, najtektonskija promena, prelazak iz letnje inercije u treću sezonu koncerata u Bulevar Books-u. A za početak je izabrana posebna ekipa, jedan od najboljih regionalnih indie-rock bendova, jedva čekani, željeni, Nežni Dalibor.

Nežni Dalibor pripada novijoj generaciji bendova iz Srbije koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, a čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a. Zvuk zasnivaju na svemu što smatraju vitalnim u rock’n’rollu, od psihodelije 60-ih godina, do savremene nezavisne scene.

Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Održali su veliki broj koncerata širom regiona, uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat, Bedem, ali i u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču. Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Nežni Dalibor za sobom ima četiri studijska albuma i učešće na nekoliko kompilacija. Početkom 2017. godine, sastav je objavio album “U slojevima”. Ovo, četvrto po redu studijsko izdanje, objavljeno je za beogradsku izdavačku kuću Odličan hrčak, koja je izdala i prva dva albuma benda. “Slojevima” prethode tri studijska albuma Dalibora: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). U februaru ove godine snimili su spot za novi singl ‘Ne mislim’, i ne staju, idu sve dalje…

Sa Nežnim Daliborom nastavljamo koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih ‘Svirka u knjižari’ u kojima objedinjujemo dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj.

Koncert je u subotu, 5. oktobra, u 21:30h., a po knjigu, na kafu, vino ili pivo možete već danas 🙂

Ulaz na koncert je 400 dinara u pretprodaji, 500 na dan koncerta, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni!

Zbog ograničenog kapaciteta prinuđeni smo da limitiramo broj ulaznica za svirku. Molimo vas da na vreme svratite do knjižare, ili rezervišete ulaznicu već danas slanjem poruke u inboks stranice knjižare na fejsbuku. Hvala na razumevanju!

Vidimo se 🙂

Nežni Dalibor online:

bandcamp: http://neznidalibor.bandcamp.com/

facebook: www.facebook.com/nezni.dalibor

youtube: https://www.youtube.com/user/neznidalibor

https://www.facebook.com/events/538385153577715/

Datum

05 Oct 2019 - 06 Oct 2019

Satnica

21:30 - 01:00

Lokacija

Bulevar Books, knjižara koja svira
Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6, Srbija

Organizator

Bulevar Books, knjižara koja svira
Email
noreply@facebookmail.com