Laibach live | Kombank Dvorana, Beograd

Kultni slovenački sastav Laibach 4. decembra u Beogradu!

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach u sredu, 4. decembra održaće ekskluzivni koncert za sve generacije u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album “The Sound of Music”, izdat krajem 2018. godine. Ovaj album nastao je kada je Laibach kao prvi rok bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i ostale pesme iz tada snimljenog
dokumentarnog filma “Dan oslobođenja”. Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Laibach predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl za posvećenu publikom.

—————————————————————-
Ulaznice za ovaj događaj biće dostupne od utorka, 24. septembra u podne putem GIGS TIX prodajne mreže (ONLINE: http://bit.ly/LaibachBelgrade) i na blagajni Kombank Dvorana.

S obzirom na to da je broj mesta u sali vrlo ograničen, poklonicima Laibacha savetuje se da osiguraju svoje mesto na vreme.

Vrste ulaznica:

Zlatna zona – 3.690 RSD
Zona 1 – 3.190 RSD
Zona 2 – 2.690 RSD
Zona 3 – 1.990 RSD (
Lože parter i balkon – 3.490 RSD
Lože međusprat – 4.490 RSD

Pregled vrsta ulaznica po zonama u Sali 1 Kombank dvorane: http://bit.ly/2kHJLvS
—————————————————————-

Laibach – The Sound of Music: https://youtu.be/2oD0W6SSBUA
Laibach – The Lonely Goatherd: https://youtu.be/5jqOSDq0Ssc

Pored numera sa novog albuma, publika će na koncertu u Beogradu moći da čuje i pesme iz ranih razdoblja benda, te novije pesme napisane za naučno fantastični film Iron Sky – The
Coming Race (u režiji Tima Vuorensole), koji se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima.

Laibach – The Whistleblowers: https://youtu.be/c6Mx2mxpaCY

Tokom godina Laibach je ostvario zavidnu karijeru u svetskim okvirima, engleska štampa ih je proglasila najopasnijom grupom na svetu, njujorški radio ih je povodom turneje po Americi najavio kao bend koji ukida zemlje i stvara nove. Od svog osnivanja 1980. godine odsvirali su više od 1.000 koncerata širom sveta, a na prvoj evropskoj turneji ’83. – ‘Turneji po okupiranoj Europi’ – putovali su i nastupali obučeni u uniforme jugoslovenske vojske.

Poznata bavarska radio stanica Zündfunk/Bayerischer Rundfunk postavila ih je na mapu najvažnijih muzičkih bendova i izvođača u istoriji pop muzike, dok je cenjeni engleski muzički magazin WIRE svrstao njihov ekstremni nastup u Termoelektrani Trbovlje u zimi 1990. godine među “60 koncerata koji su potresli svet”.

Grupa je tokom gotovo 40 godina postojanja izdala više od trideset albuma, o njoj su snimali filmove, pisali diplomske radove i doktorske disertacije, a renomirani bostonski Massachusetts Institute of Technology objavio je knjigu o njima, pod nazivom “Interrogation Machine”. Uticali su na brojne svetski poznate muzičare kao što su Nine Inch Nails, Marilyn Manson i Rammstein, dok je njihova matična izdavačka kuća čuvena londonska Mute Records, koja pod svojim krovom okuplja neka od najistaknutijih svetskih muzičkih imena, poput Depeche Mode, Nick Cave, Goldfrapp, Moby, New Order i brojne druge.

Omraženi i progonjeni od gotovo svih političkih struktura i režima bivše Jugoslavije, proglašavani nepoželjnim u Nemačkoj, Francuskoj i Rusiji, zabranjivani u Sloveniji i Jugoslaviji i ponovo osporavani prilikom poslednje posete Severnoj Koreji, Laibach sledeće godine slavi pune četiri decenije svog postojanja, a beogradska publika će uoči ovog jubileja biti u mogućnosti da se podseti nekih od značajnih numera iz njihove bogate karijere.

https://www.facebook.com/events/616883285505557/

Datum

04 Dec 2019

Satnica

21:00 - 23:00

Lokacija

Kombank Dvorana
Novi Beograd, Dečanska 14, Srbija

Organizator

Balkan Art Collaboration
Email
noreply@facebookmail.com