S Vremena Na Vreme

Koncert: S vremena na vreme

Posle 2 godine i 3, uzastopno rasprodata koncerta u Gradskom kulturnom centru, ponovo nam dolaze u Užice “S vremena na vreme” u svojoj originalnoj postavi.
Nešto više o grupi:
Četiri gitare, četiri glasa, Asim Sarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Koki, utemeljivači i predvodnici domaće akustik scene, podsetiće nas 21. juna, na antologijske hitove kao što su “Sunčana strana ulice”, “Moj svet”, “Put putuje karavan”, i druge numere koje su obeležile 70-te i 80-te godine prošlog veka.
Grupa “S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda. čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. Bili su pioniri i tvorci beogradske akustične scene snimivši singlove za brojne pripadnike tog pravca (Vlada I Bajka, Jadranka Stojaković, Srđan Marjanović, Tamara I Nenad…), uvodeći stare instrumente kao što su bisernica, šargija, blok flauta…
U prvom perodu postojanja (1972-1979) stvorene su pesme koje i danas ispunjavaju radijske programe i imaju veliku gledanost na Youtubu (od prvenca – Sunčana strana ulice, Jana, Tema classica, Traži mene, Kao vreme ispred nas, Moj svet, Dixe band, Put putuje Karavan…)
Posle 14 godina pauze, 1993.g. u prepunom Sava Centru, antologijskim koncertom, najavili su narednih sedam godina aktivnosti obeleživši taj period uglavnom live snimcima i studijskim albumom “Posle kraja”.
2013.g. koncertom u Kolarčevoj Zadužbini, započeo je treći ciklus postojanja grupe. Ovaj period karakteriše koncertna preokupacija, gde svaki put, pored poznatog opusa, publika ima prilike da čuje neke nove ili neizvođene kompozicije.
Karte, po ceni od 900,00 rsd, će uskoro biti puštene u pretprodaju.

https://www.facebook.com/events/348279599158538/

Datum

21 Jun 2019

Satnica

21:00 - 23:30

Lokacija

Gkc Užice

Organizator

Gkc Užice
Email
noreply@facebookmail.com