Jonathan Bree во МКЦ

Jonathan Bree за прв пат во Скопје!
6 мај 2019 | МКЦ

Jonathan Bree e пејач, композитор, мулти-инструменталист и продуцент од Нов Зеланд.
Неговото музичко видео за “You’re so cool” стана youtube сензација > https://www.youtube.com/watch?v=gxRq23qVE8A привлекувајќи ги гледачите со неговиот уникатен маскиран бенд и таа морничава надреална продукција.
На 19 години тој го формирал бендот The Brunettes, пишувајќи и продуцирајќи 4 албуми и 4 EP за нив. Brunettes продолжиле потпишувајќи со Sub Pop, пред да се распуштат во 2010 година. Bree потоа исчезна, повторно оживувајќи во 2014 година како соло уметник со неговиот маскиран барокен бенд.
Има издадено 3 соло албуми, а во моментов снима материјал за неговиот 4-ти албум и се подготвува за својата светска турнеја во 2019 година.

https://www.powerline-agency.com/artist/jonathan-bree
________________________________________

Билети:
300 / 400 / 500 денари
(до 1 април) / (од 1 април) / (на ден на концерт)
Билетарница МКЦ или online преку bileti.mkc.mk

https://www.facebook.com/events/2152925258292674/

Datum

06 May 2019

Satnica

21:00 - 23:00

Lokacija

Младински Културен Центар
Skoplje, Kej Dimitar Vlahov 15, Makedonija

Organizator

Младински Културен Центар
Email
noreply@facebookmail.com