Föllakzoid

Föllakzoid (CHL) / Elektropionir, Belgrade / 12/10/2019

Psihodelični čileanski trio FÖLLAKZOID pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Svoj premijerni koncert u Srbiji, održaće u subotu, 12. oktobra 2019. godine u klubu Elektropionir u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke, Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
1000 RSD – promo (ograničen kontigent do 2. septembra)
1200 RSD – pretprodajna cena (od 2. septembra do 12. oktobra)
1500 RSD – na dan koncerta (12. oktobra)

Prodajna mesta: Zaokret i FELIX Shop, TC Sremska
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Föllakzoid, duo iz Santijaga, prestonice Čilea, najavljuje novo studijsko izdanje pod nazivom “l” koje će se pojaviti 1. avgusta pod etiketom Sacred Bones.

“Electric”: https://youtu.be/coBQQMxJlSo

Putovanje je započeto kao trance iskustvo između dvoje prijatelja iz detinjstva Domingae i Dijega u Santijagu. Pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda, bend je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Ploča “l” biće njihova četvrta u dosadašnjoj karijeri, koja nasleđuje izdanje lll iz 2015. godine, ll iz 2013, odnosno samozvani album iz 2009. godine.

“Pulsar”: https://youtu.be/6JukJFEdSag

Föllakzoid raste svakom novom pločom gde ima za cilj da ispuni duge vremenske intervale koristeći sve manje elemenata. Kreativna perspektiva benda oduvek je bila da se oduči narativno i muzičko znanje koje oblikuje dostupne fizičke i digitalne formate i koncepcije, kako vizuelno, tako i muzički, kako bi se stvorila vremensko-prostorna metrička struktura koja rastvara i autora i narativne paradigme.

“Trees”: https://youtu.be/SGzvHL7b6fQ

“Naš zvučni i metrički identitet još više smo pronašli u ovim pesmama nego u prethodnim pokušajima”, objašnjava gitaristkinja i pevačica Domingæ Garcia-Huidobro.

“Rio”: https://youtu.be/cVv2kY8YFEk

Za razliku od njihovih prošlih albuma koji su snimljeni u jednom tejku sa full bendom, za ovu ploču bilo im je potrebno tri meseca zasebnih snimanja – gitare, bas, bubnjevi, sintisajzeri i vokali, sve snimljeno u izolaciji. Rezultat toga jeste set pesama u kojima strukturalna vizija niti benda niti producenta nisu oblikovali metričke ili tonske prostorne smene, ali gde su i dalje bile subliminalno prisutne u svakom od delova koji čine strukturu i frekventne modulacije koje ih vode.

“La Route du Rock 2018”: https://youtu.be/68JvQ-7Aw90

“Pozivamo vas da zajedno delimo iskustvo ove neracionalne, zvučne umetničke forme i energije koja proističe odatle. Ovo je ujedno i poziv da se povežete sa svojim unutrašnjim bićem i njegovom intuicijom, brišući sistematsku racionalizaciju koja obično prati kreativne snage kada se percipiraju, da vas vode na ovu holografsku simulaciju u kojoj je stvarnost ukorenjena”, dodaje Domingae.

“Earth” (Live): https://youtu.be/qkNFOs_MOFY

Föllakzoid’s music is hailed as — .” A monomaniacal refinement that might sometimes challenge you to commit to its worldview” The Quietus.

Website: http://www.follakzoid.com
Facebook: https://www.facebook.com/FOLLAKZOID/
Instagram: https://www.instagram.com/follakzoid/?hl=en
Twitter: https://twitter.com/Follakzoid
Sacred Bones: https://www.sacredbonesrecords.com/collections/follakzoid
Bandcamp: https://follakzoid.bandcamp.com
SoundCloud: https://soundcloud.com/follakzoid
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/1340390
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7djT11AqtEBzdME1OGFfxL

https://www.facebook.com/events/366825733940826/

Datum

12 Oct 2019 - 13 Oct 2019

Satnica

20:00 - 00:00

Lokacija

Elektropionir
Beograd, Cetinjska 15, Srbija

Organizator

Rock Svirke
Email
noreply@facebookmail.com