Fluid Underground

Fluid Underground i Danga, petak 22.11. u Jazzu

Fluid Underground, pioniri fuzz / stoner rock zvuka kod nas, dragulj južne pruge, u okviru svoje turneje nastupiće i u Beogradu u petak 22. novembra u Jazz Baru.
Pored ustaljenog repertoara sačinjenog od vremešnih hitova sa prethodnih albuma ( Napad i Prve Noći – 2010, Decembar – 2010, Amanet – 2015, Antimajka – 2017 ) i novijih singlova, bend će premijerno svirati i neke od novih pesama koje će se naći na novom albumu.

“Nova zvučna dimenzija” je možda i najtačniji opis njihovog živog nastupa. Sve ono što je na studijskim snimcima postignuto, u živoj verziji je precizno naglašeno – od zverskog dijaloga na relaciji bubanj-bas, preko gitarskih dalekovoda, sve do vokala koji se vešto vozi kroz planove snažnih rifova. Gotovo bez predaha, i u strogom kapacitetu, deskripcija rock’n’roll-a, dobila je svoj novi epitet u Fluid Underground izvođenju. Vrhunac intenziteta nastupa verovatno je ostavilo izvođnje “Amaneta” i “Prištine”. Dinamično i direktno. Božidarac na granici pucanja”.
izvor:

Greenleaf u Beogradu – Misija „stonerizacije“

“Ova četvorka je jako usvirana i profesionalna, ako te aspekte njihove muzike dignu na viši nivo, popeće se u sam vrh srpske scene. Dobri vokali Miloša Petrenja, jako distorzirani, ali odmereni rifovi i interesantni aranžmani – to sve ima Fluid Underground. Najviše se izdvojila pred kraj njihovog nastupa pesma “Amanet” čije je pauze i stajanja, promene i prelaze bend pogodio s velikom preciznošću”.
Izvor:

Osvajanje Božidarca stoner rock rifovima

“Četvorka iz malog grada na jugu Srbije ovog proleća nam je podarila novi album naziva “Antimajka”. Bend Fluid Underground smo već više puta spominjali na našem sajtu i to, naravno, ne bez razloga. Jedan od ključnih motiva je to što su neosporno jedan od najkreativnijih i kvalitetnijih rokenrol sastava sa Balkana. Muzikom i te kako postepeno sazrevaju i pre svega osvajaju širu publiku u Srbiji, ali i u regionu”…
Izvor:

Fluid Underground – Antimajka (2017)

“Ako se već nakon prve pesme sa ovog albuma ne navučete i na bend i na ovaj album, savetujem vam da proverite sluh kod lekara. Album ima jednocifren broj pesama, i to je odlična stvar, jer ne stvara dosadu, ne žvaću se isti motivi i rifovi, i nema bespotrebnog rastezanja radi čistog popunjavanja prosečne dužine albuma. Tekstovi su i više nego dobri, bend je zaista potkovan na tom području. U stanju su da pevaju o čemu god zamisle, a da to kroz tekst ne pomenu ni jednom, ali slušalac ubrzo shvata šta su želeli reći.”.
Izvor:
http://www.hellycherry.com/2015/04/fluid-underground-amanet.html

Više detalja o narednim nastupima i samom bendu možete pronaći na zvaničnim stranicama.

https://www.facebook.com/fluidundergroundofficial/
https://www.facebook.com/fluidundergroundofficial/

Sastav DANGA je već imao nekoliko zapaženih nastupa u Jazzu:
ovaj izuzetan autorski sastav je post grunge orijentisan:
Andrea Ambruš (ex. Purple Haze) – vokal
Đorđe Vermezović (ex. Redrum, Freebreadmen) – solo gitara
Nenad Crnoseljanski (ex. People Can’t Fly) – bubnjevi
Matija Rađenović (ex. Ubrzo Potom, Veseli Lepotani) – bass
Mladen Milošević (ex. Solid Ground, Freebreadmen) – ritam gitara

https://www.facebook.com/events/906391553088568/

Datum

22 Nov 2019 - 23 Nov 2019

Satnica

22:00 - 01:00

Lokacija

JAZZ BAR Centar

Organizator

JAZZ BAR Centar
Email
noreply@facebookmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde