Fluid Underground

Fluid Underground // Danga // Canabin

STONER – GRUNGE – DOOM

FLUID UNDERGROUND (Vlasotince): pioniri fuzz / stoner rock zvuka kod nas, dragulj južne pruge, u okviru svoje turneje nastupiće i u Novom Sadu u subotu 23. novembra u CK13.
Pored ustaljenog repertoara sačinjenog od vremešnih hitova sa prethodnih albuma ( Napad i Prve Noći – 2010, Decembar – 2010, Amanet – 2015, Antimajka – 2017 ) i novijih singlova, bend će premijerno svirati i neke od novih pesama koje će se naći na novom albumu.

“Nova zvučna dimenzija” je možda i najtačniji opis njihovog živog nastupa. Sve ono što je na studijskim snimcima postignuto, u živoj verziji je precizno naglašeno – od zverskog dijaloga na relaciji bubanj-bas, preko gitarskih dalekovoda, sve do vokala koji se vešto vozi kroz planove snažnih rifova. Gotovo bez predaha, i u strogom kapacitetu, deskripcija rock’n’roll-a, dobila je svoj novi epitet u Fluid Underground izvođenju. Vrhunac intenziteta nastupa verovatno je ostavilo izvođnje “Amaneta” i “Prištine”. Dinamično i direktno. Božidarac na granici pucanja”.
izvor:

Greenleaf u Beogradu – Misija „stonerizacije“

“Ova četvorka je jako usvirana i profesionalna, ako te aspekte njihove muzike dignu na viši nivo, popeće se u sam vrh srpske scene. Dobri vokali Miloša Petrenja, jako distorzirani, ali odmereni rifovi i interesantni aranžmani – to sve ima Fluid Underground. Najviše se izdvojila pred kraj njihovog nastupa pesma “Amanet” čije je pauze i stajanja, promene i prelaze bend pogodio s velikom preciznošću”.
Izvor:

Osvajanje Božidarca stoner rock rifovima

“Četvorka iz malog grada na jugu Srbije ovog proleća nam je podarila novi album naziva “Antimajka”. Bend Fluid Underground smo već više puta spominjali na našem sajtu i to, naravno, ne bez razloga. Jedan od ključnih motiva je to što su neosporno jedan od najkreativnijih i kvalitetnijih rokenrol sastava sa Balkana. Muzikom i te kako postepeno sazrevaju i pre svega osvajaju širu publiku u Srbiji, ali i u regionu”…
Izvor:

Fluid Underground – Antimajka (2017)

“Ako se već nakon prve pesme sa ovog albuma ne navučete i na bend i na ovaj album, savetujem vam da proverite sluh kod lekara. Album ima jednocifren broj pesama, i to je odlična stvar, jer ne stvara dosadu, ne žvaću se isti motivi i rifovi, i nema bespotrebnog rastezanja radi čistog popunjavanja prosečne dužine albuma. Tekstovi su i više nego dobri, bend je zaista potkovan na tom području. U stanju su da pevaju o čemu god zamisle, a da to kroz tekst ne pomenu ni jednom, ali slušalac ubrzo shvata šta su želeli reći.”.
Izvor:
http://www.hellycherry.com/2015/04/fluid-underground-amanet.html

Više detalja o narednim nastupima i samom bendu možete pronaći na zvaničnim stranicama.

https://www.facebook.com/fluidundergroundofficial/

DANGA (Beograd): je bend koji stvara muziku pod jakim uticajem Sjetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi…). Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi. To može biti marka odeće koju neko nosi, knjige koje čita, fakultet koji je izabarao da studira, muzika koju sluša i deli sa drugima.
Bend trenutno radi na svom prvom EP izdanju koje će izaći početkom 2020. godine.

https://www.facebook.com/DangaOfficialPage/

CANABIN (Novi Sad): je mladi Stoner / Doom bend. Od nedavno sviraju u novoj postavi, dodata je još jedna gitara i sada imaju i vokal. Neprestano rade na usavršavanju svojih pesama tako da na svakom nastupu uvek možemo čuti nove momente.

https://www.facebook.com/canabinofficial/

START – 21:00
UPAD – 300 din

https://www.facebook.com/events/602962986909894/

Datum

23 Nov 2019 - 24 Nov 2019

Satnica

21:00 - 00:30

Lokacija

Omladinski centar CK13
Novi Sad, Vojvode Bojovića 13, Srbija

Organizator

Stoner Serbia
Email
noreply@facebookmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde