Dan Stuart USA with Don Antonio ITA / Gimnazija, Jagodina

Legendardni frontmen američke grupe Green on Red, Dan Stuart koji je u dosadašnjoj karijeri objavi preko trinaest albuma bilo da je u pitanju Green or Red, Danny & Dusty (gde mu društvo pravi Steve Wynn iz benda The Dream Syndicate) ili kao solo umetnik održaće koncert u Гимназија “Светозар Марковић” Јагодина, u četvrtak, 4. aprila, u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album “The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings”, gde će nastupati kao duo uz pratnju jagodinskoj publici već poznatog Antonio Gramintijerija (Don Antonio) sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
200 RSD – promotivna cena (za osnovce/srednjoškolce/univerzitet)
500 RSD – na dan koncerta

Kontakt: +38163626027 Vladimir Milanović

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Možda je način na koji čovek napusti zabavu značajniji od onoga kako je na nju došao. Den Stjuart (Dan Stuart), nekadašnji član benda Green on Red, objavio je novu knjigu koja stiže u pratnji njegovog poslednjeg studijskog LP izdanja, oba nazvana identičnim imenom “The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings”.

“Elena”: https://www.youtube.com/watch?v=xe8B56GuZgQ

I pisani i studijski uradak zajedno su ugledali svetlost dana 20. jula, a sa njima u društvu je i CD sa šest ekstra pesama i četvorostruki CD koju čini audio verzija knjige.

Album je urađen u saradnji sa producentom/gitaristom Denijem Amisom (Danny Amis), osnivačem grupe Los Straightjackets i nekadašnjim članom benda The Raybeats. Obojica su živeli u Meksiko Sitiji i individualno snimali sa Gabrijelom Lopesom (Gabriel López) koji svira u bendovima Twin Tones i Sonido Gallo Negro.

“Gonna Change”: https://www.youtube.com/watch?v=5dF9sgBohsU

Oba dela su neka vrsta noir putopisa kroz strane pejzaže, stvarne i izmišljene, uzvišene i strašne i preispituju da li ljubav može da preživi u svetu izdaje i nasilja. Na ploči učestvuju muzičari iz Meksika, Italije, Njujorka i San Franciska, dok se radnja knjige dešava između Oahake, Njujorka i Meksiko Sitija. Stjuartov alterego Marlou Bilings (Marlowe Billings) je naš muzički i fiktivni vodić, pa zaista se može slušati album dok se čita knjiga i na taj način se zadovoljstvo udvostručava.
Den Stjuart je muzičar i kantautor koji je nekada bio na čelu Green on Red, grupe koja je povezana i sa losanđeleskom Paisley Underground scenom tokom osamdesetih i počecima takozvanog Americana pokreta. Green on Red su prestali sa radom 2002. godine i ponovo se ujedinili 2006. kada su nastupali u rasprodatoj londonskoj Astoriji pred dve hiljade posetilaca. Stjuart je u dosadašnjoj karijeri objavi preko trinaest albuma bilo da je u pitanju Green or Red, Danny & Dusty (gde mu društvo pravi Steve Wynn iz benda The Dream Syndicate) ili solo rad.

“What are you laughing about”: https://www.youtube.com/watch?v=uEy5tORiy6o

Na zakazanoj evropskoj turneji sa njim će nastupati italijanski gitarista Antonio Gramentieri, nekadašnji član sastava Sacri Cuori, a sada lider projekta Don Antonio sa kojim je objavio debi album pre dve godine. Održao je brojne koncerte širom evropskog i američkog kontinenta, a nastupao je i kao predgrupa i član benda Alehandra Eskovida (Alejandro Escovedo). Stjuart i on sarađivali su na prethodna tri albuma kalifornijskog muzičara.

“Gringo Go Home”: https://www.youtube.com/watch?v=CXYa-BHYTiU

Website: http://www.marlowebillings.com
Facebook: https://www.facebook.com/DanStuartMusic
Instagram: https://www.instagram.com/marlowebillings/
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Stuart
Twitter: https://twitter.com/MarloweBillings
BandCamp: https://danstuart.bandcamp.com
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/4415082
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6FCehEyXrmXqtjsmzFyZnf

https://www.facebook.com/events/2105253682843021/

Datum

04 Apr 2019

Satnica

20:00 - 23:30

Lokacija

Гимназија "Светозар Марковић" Јагодина
Jagodina, Slobodana Penezića Krcuna 1, Srbija

Organizator

Rock Svirke
Email
noreply@facebookmail.com