Cory Wong

Cory Wong from Vulfpeck // 7.11. // Musicology Barcaffè Sessions

GITARISTA BENDA “VULFPECK”, CORY WONG, PRVI PUT U BEOGRADU SA SVOJIM BENDOM!

Jedan od najuspešnijih gitarista današnjice i član benda “Vulfpeck”, Cory Wong, nastupiće u Beogradu 7. novembra u kultnom klubu Bitefartcafe, na poznatom, i sada već regionalnom serijalu, Musicology Barcaffe Sessions, sa svojim bendom.

Cory Wong rođen je u Njujorku, ali je odrastao u Minesoti, gde je i započeo svoju karijeru svirajući po džez klubovima i baveći se producentskim poslom, pre nego što se 2015. godine priključio najvećoj fank senzaciji, grupi “Vulfpeck” sa kojom je počeo redovno da ide na turneje širom sveta.

Ovaj gitarista poznat je po lakoj veštini improvizacije, veselom duhu koji je sveprisutan u toku njegovih nastupa i po fleksibilnom zglobu desne šake. Večiti optimista koji kroz život prolazi nasmejano i hrabro ističući kako je njegov cilj mnogo veći od toga da ljudi misle da fantastično svira gitaru.

Kada je imao 16 godina, Wong je pretrpeo veliku povredu glave koja je rezultirala gubitkom osećaja u desnoj ruci, nakon čega su usledile loše prognoze lekara kojima nije dozvolio da preovladaju. Vremenom, uspeo je da se izbori sa svim poteškoćama, da bi danas postao jedan od najpriznatijih gitarista, kantautora i producenata, čiji se album, simbolično nazvan “The Optimist”, našao na Bilbordovoj listi top 20 džez albuma prošle godine.

Pod uticajem Prinsa, Džeksona, grupe “Earth, Wind & Fire”, ali i Metenija, Skofilda i Frizela, kreirao je svojevrsni stil komuniciranja sa publikom koji je istovremeno melodičan i nežan, ali sa povremenim prepuštanjem izraženom fanku u pravom trenutku. Kombinujući električnu i akustičnu veštinu sviranja on stvara autentični izraz i “gruv” kojim je zaradio poštovanje najvećih savremenih kolega muzičara i “džemera”.

Cory Wong će u Beogradu nastupiti po prvi put sa svojim bendom u okviru serijala Musicology Barcaffè Sessions.

Prvi kontigent ulaznica po ceni od 1500 RSD je u prodaji
Ulaznice možete kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs:
http://skr.rs/1gt
http://skr.rs/1O8

https://www.facebook.com/events/776533026094970/

Datum

07 Nov 2019 - 08 Nov 2019

Satnica

22:00 - 01:00

Lokacija

Bitef Art Cafe

Organizator

Musicology Barcaffe Sessions
Email
noreply@facebookmail.com