Bas i Stega@3×2 Centar Alternativne Kulture

Koncert benda Bas i Stega povodom promocije novog albuma “Negde daleko”

Cena karte: 200 rsd

U nedelju 07. Jula bend je objavio na svom YouTube kanalu novi album pod nazivom “Negde daleko”. Novo delo snimano je tokom 2018. i 2019. godine u “Hill River Studios” u Beogradu i “3×2” studiju u Pančevu. Snimanje gitarskih deonica odigravalo se u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom Januara meseca. Ostatak snimanja, i miks dešavali su se u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojim veštinama i kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu.
“Negde daleko” sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma “Nova Stvar” do 2019. godine. Nadovezuje se na taj album kao sledeća karika i otvara prostor za nove inspiracije. Album je različit iz pesme u pesmu ali putuje nepredvidivim stazama kroz jedinstvenu vožnju koja mu daje celinu. Kao i dosadašnji izražaj benda, album je uglavnom instrumentalnog karaktera, zasnovan na stabilnim plesnim ritmovima i isprepletan psihodeličnim zvukovima gitara , sintisajzerskih atmosfera i deonica. Bas I Stega razigravaju nove motive na panou pažljivo biranih zvučnih ikonografija, kombinuju ih i eksperimentišu stvarajući psihodeličnu I jedinstvenu atmosferu.
Pored članova benda Siniše Stupara (Bubnjevi), Stevana Đorđevića (Bas) i Dragana Vlajića Galeta (Gitara/Saz), na albumu su se našli mnogi gosti a to su: Mirko Trubarac (Truba) i Marija Šumarac (Trombon) u pesmi “Transchin”, kao i Darko Armenski (Kaval) i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi “Ankara”. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem a cover albuma uredila je umetnica Larisa Ackov.
Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine. Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena tadašnje postave: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale). U ranim fazama bend je osvajao nagrade na nekoliko demo festivala I uspeo da se nametne javnosti svojom upornošću, beskompromisnim stavom prema stvaranju muzike, jedinstvenim izrazom i njenim kvalitetom.
Bend je do sada objavio album “Nova Stvar” sa 9 pesama u Januaru 2015. Godine zajedno sa spotom za numeru Vožnja. Nastupao je u raznim klubovima I na festivalima širom zemlje a svoje delovanje uspeo je da proširi I na Rumuniju, Mađarsku, Berlin, Bosnu I Hercegovinu, Hrvatsku.

https://www.facebook.com/events/440617956779872/

Datum

02 Aug 2019 - 03 Aug 2019

Satnica

10:00 - 01:00

Lokacija

3x2 Centar Alternativne Kulture

Organizator

Gale Vlajic
Email
noreply@facebookmail.com