Bas i Stega / Knap Club

Bas i Stega
Koncertna promocija novog albuma “Negde daleko”
KNAP CLUB
/ Kuglaš /
Đušina 5, Beograd

ČETVRTAK
19. SEPTEMBAR
21 H
_______________________

20 H Vrata
21 H BAS I STEGA
00 – 02 H After&Loud
_______________________

Karte / 300RSD
Prodajno mesto:
Yugovinyl, Cetinjska 15, Beograd

Vrata / 400RSD
After 00H / 200RSD
_______________________

Novo delo sastava Bas i Stega snimano je tokom 2018. i 2019. godine u “Hill River Studios” u Beogradu i “3×2” studiju u Pančevu. Master na sintisajzerima uradio je Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojim veštinama i kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu.
“Negde daleko” sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma “Nova Stvar”, pa do sada. Nadovezuje se na taj album kao sledeća karika i otvara prostor za nove inspiracije. Album putuje nepredvidivim stazama kroz jedinstvenu vožnju, a kao i dosadašnji izražaj benda, album je uglavnom instrumentalnog karaktera zasnovan na stabilnim plesnim ritmovima i isprepletan psihodeličnim zvukovima gitara, sintisajzerskih atmosfera i deonica. Bas i Stega razigravaju nove motive na panou pažljivo biranih zvučnih ikonografija, kombinuju ih i eksperimentišu stvarajući psihodeličnu i jedinstvenu atmosferu.

Pored članova benda Siniše Stupara (Bubnjevi), Stevana Đorđevića (Bas) i Dragana Vlajića Galeta (Gitara/Saz), na albumu su se našli i mnogi gosti: Mirko Trubarac (Truba) i Marija Šumarac (Trombon) u pesmi “Transchin”, kao i Darko Armenski (Kaval) i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi “Ankara”. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem, a cover albuma uredila je umetnica Larisa Ackov.

Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011.godine. Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena tadašnje postave: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale). U ranim fazama bend je osvajao nagrade na nekoliko demo festivala i uspeo da se nametne javnosti svojom upornošću, beskompromisnim stavom prema stvaranju muzike, jedinstvenim izrazom i njenim kvalitetom.
Bend je do sada objavio album “Nova Stvar” sa 9 pesama u januaru 2015. godine zajedno sa spotom za numeru “Vožnja”. Nastupao je u klupskim prostorima i na festivalima širom zemlje, a svoje delovanje uspeo je da proširi i na Rumuniju, Mađarsku, Nemačku, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku…

https://www.facebook.com/events/352370615665607/

Datum

19 Sep 2019 - 20 Sep 2019

Satnica

21:00 - 02:00

Lokacija

Knap Club

Organizator

Knap Club
Email
noreply@facebookmail.com