Artan Lili Elektropionir Beograd

Artan Lili – koncert u bašti

🥁 “Izuzetno nam je zadovoljstvom što ćemo ponovo nastupiti u Pančevu. Uzbuđenje je veliko kao po običaju i samo možemo reći da sa nestrpljenjem očekujemo ovu veliku letnju žurku pred sjajnom pančevačkom publikom!” – euforično kažu članovi popularnih beogradskih Artana – Bojan, Romana, Marko i Ivan. 🥁

⭐ Već tradicionalno, Artan Lili u bašti Doma omladine! ⭐

🎫 ULAZ SLOBODAN

* U slučaju nevremena nastup će se održati u dvorani Apolo

Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Artan Lili završene pesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod – singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio. Na taj način osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma.
Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pesme”Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.
Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” i “New Deal” i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/artanlili/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/grupaartanlili/
DOWNLOAD: https://artanlili.bandcamp.com/

……

O NJIMA SU REKLI:

“Njihovi singlovi i spotovi se sukcesivno pojavljuju već mesecima na dostupnim medijima, i sa zadovoljstvom beleže novi pomak na ovdašnjoj muzičkoj sceni, u njenoj poeziji i samosvesti.”
Dragan Ambrozić – muzički kritičar

“Bend Artan Lili definitivno postavlja standarde vrhunske zabave u klubovima. Uživo uvek daju svoj maksimum i publiku već godinama oduševljavaju svojim vrsnim scenskim umećem.”
Boris Dinić – muzički kritičar

“Jedno od najjačih imena koja su se pojavila na regionalnoj sceni zadnjih godina su svakako beogradski Artan Lili koji od početka svog postojanja imaju svoju spiku i ne odustaju od nje. Ovo je bend o kojem ćemo još mnogo čuti narednih godina!”
Siniša Miklaužić – muzički kritičar za Muzika.hr

“Artan Lili je nešto najzanimljivije iz regije što sam čuo u posljednjih nekoliko godina. Energična, plesna, pjevna i nadasve zarazna glazba nastala na korjenima ex Yu glazbene scene osvaja na prvu – rezultat je to čistog talenta, dobro osmišljenog načina izdavanja singleova i najviše od svega – vjere u svoj rad- ”
Sandro Njegovan – muzički kritičar za Sound Report

“Artan Lili je jedan od onih bendova koji te “zaraze” na prvo slušanje – naletiš na spot na Youtube-u, odmah poželiš da čuješ još neku stvar, pa još neku… U sledećem momentu već praviš celu listu koju slušaš na “repeat” u iščekivanju da izbace nešto novo.”
Ana Kalaba – NOIZZ; 24 sata

https://www.facebook.com/events/478221426082756/

Datum

03 Aug 2019 - 04 Aug 2019

Satnica

21:00 - 00:00

Lokacija

Dom Omladine Pančevo

Organizator

Dom Omladine Pančevo
Email
noreply@facebookmail.com