Balkanrock vikend

10. Balkanrock Fest

Jublarni 10. Balkanrock Fest biće održan u petak 20.9.2019. tačno u 20.30. sati u Dvorištu Univerziteta, Banovini, u Nišu. Spektakularni koncert otvaraju mladi autorski niški sastavi: Ehrmantraut, Carpinus, Stefan i Noćobdije, Volvox i Stellar Tomb. Najbolji među njima dobiće snimanje tri numere u profesionalnom muzičkom studiju “FatCat” u Nišu.
Nakon njih nastupaju revijalne grupe: Kramer. Karizma i grčki Warhammer!

Warhammer su oformljeni 2012. godine u Atini, kada i objavljuju svoj prvi demo. Prvo zvanično izdanje “Mass Burial” objavljuju 2013. godine za Senseless Life Records. Bend je promovisao svoj rad u okviru mini Balkanske turneje (2015), Evropske turneje (2016) i Latinoameričke turneje (2019) a objavili su i svoj drugi studijski album “At the threshold of eternity” za Sliptrick Records. Niškoj publici poznati su i kao organizatori dvodnevnog festivala “Serbia Metal Meeting” 2017. godine na kome su nastupili bendovi iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Srbije i Hrvatske.

Karizma je jedna od prvih grupa sa ovih prostora koja je gajila glam imidž, karakterističan za rok bendove losanđeleske i drugih svetskih scena. Nastali su 1985. godine i najaktivniji bili krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina XX veka. Iz tog perioda potiču njihova dva albuma: “Vreme Je Za Nas” (1988) i “U Snovima” (1991) u izdanju PGP RTSa. Krajem 2016. godine objavljuju album “Smej se” kojim obeležavaju 30 godina od svog nastanka.

Jubilarni Balkanrock fest organizuje Udruženje građana Balkanrock u saradnji sa niškim Studentskim kulturnim centrom. Koncert pomažu Grad Niš i Pekara Branković. Festival će biti humanitarnog karaktera. Naime, ulaz na Festival je besplatan, ali biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge. Ovaj put oni idu maloj Alisi i Borisu, čija je majka Milena preminula pre mesec dana nakon duge i teške bolesti, a bila je članica Udruženja Balkanrock. Deca su upravo krenula u školu, tj vrtić, i novčana pomoć im je neophodna, tako da vas pozivamo da budete humani kao i uvek.

Inače, jubilarni Balkanrock fest održava se u okviru Balkanrock week-a, a posetioce ove slavljeničke manifestacije očekuju i radionice, izložba fotografija i žurka.

https://www.facebook.com/events/957733967902582/

Datum

20 Sep 2019 - 21 Sep 2019

Satnica

20:30 - 01:00

Lokacija

Dvorište Univerziteta (Banovina) Niš

Organizator

NGO Balkanrock
Email
noreply@facebookmail.com