-

NaslovnaBalkanrock LivePeti Balkanrock Live predstavlja Dragu Mrvoš Mott

Peti Balkanrock Live predstavlja Dragu Mrvoš Mott

Kao što je već najavljeno, Balkanrock Live program će se održavati svakog ponedeljka u 20h, a na petom koncertu 1. juna nastupiće beogradska muzičarka Draga Mrvoš Mott. Stream ćete i ovog puta moći da pratite uživo sa naše Facebook stranice, a publiku podstičemo da tokom nastupa postavlja pitanja bendu u komentarima i da se na ovaj, za sve nas neobičan način, bolje upozna sa nekim imenima domaće scene koja sasvim sigurno zaslužuju pažnju.

Podsetimo da su održana već četiri Balkanrock Live koncerta, kad su nastupali sastavi Paper Animals, VHS Stereo, The Petting Blues Band i Bilbord, a njihove nastupe možete pogledati klikom na ime benda.

„Vratila sam se u Beograd pre skoro pa biće sada već tri godine sa željom da se posvetim malo ozbiljnije stvaranju i pisanju muzike. Više iz neke potrebe, jer su tražile da izađu, kako reči tako i melodije. Redosled tu zaista nije bitan. Gitara mi je tada bila nekako najprirodnija za početak, jer ima dosta ritma i uglavnom tako i sviram. Ništa kompleksno. Poprilično jednostavno, ali direktno i volim da osetim jak ritam. Dugo sam u tim nekim vodama gospel muzike i to je definitivno nešto što boji i moje pesme kao i bluz. Rekla bih da unosim neku svoju razigranu notu u sve i bitan mi je uvek trenutak oslobađanja kroz igru sa melodijama, rečima. Što god, samo da je iskreno i direktno iz srca. Dosta je već pesama napisano, ali je potrajalo dok se nisu našli ljudi sa kojima to sve mogu da iznesem u nekom punijem zvuku. U tom smislu jesam jako i srećna i zahvalna za Lazara Arsovića (gitarista, perkusionista) i Uroša Tomovića (pijanista), jer su nam se putevi jako lepo i prirodno ukrstili i energija između nas štima, što je naravno uvek važno. Lazara sam upoznala preko gospel muzike i došlo je kasnije do saradnje tako da se album, koji se privodi sada već kraju, snima kod njega u studiju, jer je on i diplomirani snimatelj i dizajner zvuka. Preko njega sam upoznala Uroša i sve je nekako išlo prosto jako opušteno. Imali smo prvu svirku u čarobnom prostoru Papergirl galerije i tada smo i shvatili da nam je zabavno da muziciramo zajedno. U suštini, meni je lično trebalo najviše vremena da shvatim da kada stvaraš i pišeš svoju neku muziku imaš potpunu slobodu da se razigraš i da uživaš u toj igri tako da to sada i radim sa ovim divnim ljudima. Protekle dve godine se snimao taj na neizdrž sada već album, koji je mešavina gospela, bluza i te neke eto pronađene iskrene razigranosti.  Počela sam kao Draga i muški su rekli da tako i ostane. Pa hajd, za sada se tako i vodimo.“ – kaže Draga.