-

NaslovnaAutorski članciTOP 10Uradi sam priRučnik - 10 pesama o masturbaciji

Uradi sam priRučnik – 10 pesama o masturbaciji

Srećan vam svima Međunarodni dan masturbacije! Dobro, ne, ovaj praznik se zvanično sada slavi malo kasnije, 28. maja, ali prvi Međunarodni dan masturbacije je bio 7. maja 1995. godine. Tada je proizvođač seksi igračaka i pomagala Good Vibrations iz San Franciska svojom akcijom odgovorio na razrešenje dužnosti državne sekretarke za zdravstvo Minnie Joycelyn Elders, do koga je došlo zbog njenih stavova o seksualnoj edukaciji i usmenog predloga da se, kao vid praktične nastave, uvede masturbiranje učenika. Nije to, naravno, bio jedini razlog za njenu smenu, pošto je imala stavove oprečne Klintonovoj administraciji po pitanju legalizacije narkotika. Upravo smo zbog ove carice odlučili da baš današnji dan označimo kao naš dan masturbacije, a ne ovaj komercijalni datum.

Da ne bismo dužili ovu priču i da se naposletku to ne pretvori u transfer neprijatnosti iako je tabu o masturbaciji odavno srušen (lepota je u privatnosti), preći ćemo odmah na selekciju deset numera i njihovih autora sa naših prostora koji su već izašli iz ormara i stali u red da na kreativan način pred širokim auditorijumom glasno kažu: “I JA DR..M!”

Seine – Ko

Pesma hrvatsko elektropank dua Seine smešta masturbaciju među redovne rituale tokom onog najlepšeg raspadanja u sopstvenom domu uz neizbežni mamurluk i nagoveštaj (ponovnog) stanja naduvanosti.

Bolesna štenad – Vikend

Tipičan život podeljen na nedelje, i nedelje podeljene na radne i neradne dane u pesmi Bolesnih štenadi. Neradni dani su rezervisani za (retke) odnose sa drugom polovinom, a ostalih dana – masturbiranje. Šta reći, čovek mora da se snađe i da radi to što radi.

Goblini – Bolje soko u ruci nego guska u krevetu

Poznati šabački rokeri Goblini su savršeno opevali to čuveno doba devedesetih, iskradanje krišom u pola noći do dnevne sobe, famoznu TV Palmu i taj guilty pleasure osećaj nekada bolji od dejta, pa čak i seksa sa stvarnom devojkom.

Videosex – Kako bih volio da si tu

Ne bi bilo šteta ni staviti “Anja volim te” od gorenavedenih Goblina, mada ćemo se mi držati originala i elektropop sastava Videosex. U vreme socijalizma, dobro, barem do pojave video rekordera, postojao je izbor za intimne trenutke između erotskih magazina i čiste mašte.

Atomsko sklonište – Žuti kišobran

Zaboravili smo nekako napomenuti da uz maštu ide svašta, pa nekima i pomagala kao, recimo, naduvane lutke pomažu, kao i kultnom Atomskom skloništu. Postavlja se pitanje koliko je teško tada bilo pronaći i kupiti takvu lutku?

Hladno pivo – Kad ti život udahnem

I Mile Kekin je imao lutku koju je čuvao kao oči u glavi, udišući joj život u samotnim noćima kako bi imali još jednu romansu. Te eto još jedne pesme o čoveku koji je otkrio tajnu unutrašnjeg seksualnog mira.

Johnny Štulić i Dejan Cukić – Mokre ulice

Nedavno je došlo do indirektnog spora između njih dvojice oko toga čija je pesma i ko je koliki procenat te pesme napravio, ali očigledno je da je Cukićevu angažovanu ideju pesme Štulić doveo do savršenstva kada ju je pretvorio u tipičnu ljubavnu pesmu. A možda ne i tipičnu, ako uhvatimo simboliku kabanice ili, još lakše, poslušamo drugu strofu pesme.

Miki Pirs – Partizan

Naziv pesme čuvenih beogradskih pankera je jednostavna asocijacija. Priča o najpoznatijem beogradskom bioskopu za no-no filmove, to jest o njegovom zatvaranju. Vreme je konačno pregazilo “Partizan” i sirotinja više nikada neće kolektivno masturbirati u tami ove bioskopske sale.

Stereo Banana – Da li vi masturbirate pred grad

Pitanje na mestu, može da se upotrebi u svakoj konverzaciji, pogotovo kada nastane neprijatna tišina, tako da – da li vi masturbirate pred grad? Znamo da Ben Stiller to sigurno radi, a indirektnu podršku mu u ovoj pesmi pružaju i niški reperi.

Krankšvester – DiP

Pesma puna emocija kroz koju je opisan prosečan dan ostavljenog mladića. U tom začaranom krugu ponašanja ste se bar jednom našli, a svi vi koji ste sad u toj situaciji i dok čitate ovaj tekst u pauzi između dr…a, želimo da vam poručimo – nije sramota plakati.