-

Top 5 pojavljivanja bendova u filmovima

from-dusk-till-dawnGlumci često imaju tendenciju da propevaju, dok se njihove kolege muzičari ređe viđaju na bioskopskom platnu. Međutim, ovde imamo jednu listu koja ne obuhvata pojavljivanje pojedinačnih muzičara u nekim ulogama koje (sa diskutabilnom količinom uspeha) pokušavaju da iznesu, već pojavljivanje celokupnih bendova koji u filmu rade ono što inače znaju-nastupaju.

5. The Crow (1994.) – My Life With The Thrill Kill Kult

Iako soundtrack ovog kultnog filma obihvata velika imena kao što su The Cure, RATM i Stone Temple Pilots ipak se u filmu našao ovaj najmanje popularan bend, koji se vizualno odlično uklopio u mračni industrial senzibilitet filma. Oni u klubu izvode numeru „After the flesh“ koja je ustvari drugačija verzija njihove već postojeće pesme „Nervous Xians“.

4. Trashin’ (1986.) – Red Hot Chili Peppers

Kod nas je naslov ovog filma preveden kao „Junak na skejtbordu“ i obeležio je dečačke dane nekoliko generacija. Svi smo po sto puta puštali ovaj film sa kasete sa koje smo presnimili svadbu naših roditelja i zamišljali da poput onog plavušana jezdimo niz brdo na tarabama bez točkova. Bio je tu i neki smešan bend koji se kasnije, kad smo porasli, ispostavio kao mnogo bitan.

3. xXx (2002.) – Rammstein

Vin Diesel i nije baš neki genije od glumca, ali malo mačo pucačine nije nikad na odmet. A ko će se bolje uklopiti uz silne eksplozije od besnih Nemaca iz benda Rammstein. Čak i oni koji ne govore nemački glasno su uzvikivali „BENG BENG!!!“, dok je ovo „feuer frei“ doživelo milion različitih izgovora. Ali nebitno, poenta je bila jasna…

2. From Dusk Till Dawn (1996.) – Tito & Tarantula

Verovatno najlegendarnije pojavljivanje bilo kog benda u filmu, a isto tako i najbolja „uloga“ Salme Hayek. Tarantino i Rodriguez su uvek znali da naprave dobar soundtrack, a ovde su otišli korak dalje i time Josipu Brozu i Paucima obezbedili muzičku (ali i filmsku) besmrtnost. Ok. Ako je sve to tako zašto onda ovo nije na prvom mestu? Zato što genije koji je smislio sledeće pojavljivanje zaslužuje Nobela.

1. Ace Ventura (1994.) – Cannibal Corpse

Brilijantnost u svom najčistijem obliku. Omiljeni detektiv za kućne ljubimce svojim šmekerskim pokretima zavodi u klubu u kome Cannibal Corpse sviraju svoju kompoziciju „Hammer smashed face“, što je sasvim prikladan izbor imajući u vidu Jim Carrey-eve grimase. Obavezna oprema za sledeći koncert Cannibal Corpsa vam je jasna: bela veš majica, šarena košulja i gel. Dobitna kombinacija za dominiranje šutkom.