-

Top 5 izvođača koje morate čuti na ovogodišnjem Arsenal Festu

top 5 bendova arsenal fest vojko vNa devetom Arsenal Festu će od 19. do 22. juna kao i svake godne nastupiti veliki broj svetskih i regionalnih imena na dobro poznatoj lokaciji – Knežev Arsenal u Kragujevcu. Ne, oči vas ne varaju, dobro ste pročitali. Arsenal će za razliku od prethodnih godina trajati dan duže, odnosno četiri dana. Balkanrock vam ovog puta predstavlja pet, što domaćih što stranih izvođača, koje nikako ne bi smeli da propustite:

  1. Red Fang – petak 21. jun, Garden stage

Šta vas je prvo kupilo, spotovi ili muzika? Zaista je teško odrediti u čemu se više uživa – njihovim veoma kreativnim i komičnim spotovima, ili njihovom masnom, punokrvnom stoner rock zvuku. Zajedno, oni čine ovu jedinstvenu celinu nazvanu Red Fang. Pravo iz Portlanda, velikani ovog kod nas sve zastupljenijeg žanra posetiće ovaj deo sveta po prvi put upravo na ovogodišnjem Arsenalu. Zaputite se tog 21. ka Garden stage-u, neće se ljutiti Nele, Hladno pivo, ili sa kim god da se poklopi termin na Main-u. Toplu preporuku imate, vi samo nabavite pivo i vidimo se u prvim redovima.

  1. Testament – sreda 19. jun, Main stage

Ljubitelj ste thrash metala? Odlično, nema potrebe da vam objašnjavamo veličinu ovog benda. Vi ostali koji niste dovoljno upućeni, ili prosto niste fan ovakvog tipa zvuka, treba da shvatite jedno. Pred vas ne dolazi običan bend. Pred vas ne dolazi samo još jedan dosadni, isti kao i svi drugi, thrash metal sastav. Pred vas dolaze legende. Legende koje preko trideset godina praše svetskom scenom. Bend koji je nastupao sa najvećim svetskim imenima ovog žanra. Bend sa kojim su nastupala najveća svetska imena ovog žanra. I zato ne propustite Testament, makar vam Bajaga i Đule Van Gogh bili omiljeni muzičari. Prilika da vidite jednu ovakvu veličinu se ne ukazuje svaki dan.

  1. M.O.R.T. – četvrtak 20. jun, Garden stage

M.O.R.T. je bend koji polako prerasta granice brdovitog Balkana. I oni sami su svesni toga, a to se može zaključiti po tome što nakon tri albuma na maternjem, spremaju novi engleskom jeziku. A zašto i ne bi? Iza sebe imaju bezbroj pređenih kilometara po regionu, bezbroj svirki, koncerata, festivala,… Vreme je za nešto novo, vreme je za nova iskustva i nove izazove. Zbog toga će ovaj nastup na Arsenalu biti prava prilika da ih ugrabite ukoliko do sada niste imali prilike. Ukoliko jeste, znam da ovaj nastup nećete propustiti. O samim nastupima ovog benda nećemo trošiti previše reči, jer sve informacije možete pronaći u izveštaju na našem sajtu sa nedavne beogradske svirke.

  1. Vojko V – subota, 22. jun, Garden stage

Senzacija? Da, senzacija. Ako bi morao da se bira muzičar koji je obeležio 2018. godinu, to bi svakako bio Vojko V. On je dobro poznato lice sa scene, godinama je sa Dječacima rušio sve pred sobom, da bi danas, kao solo izvođač nastavio da obara rekorde jače nego ikad. Prebukirano leto znači da nećete imati previše prilika da ga vidite na nastupima po Srbiji, u kojoj ionako ne nastupa dovoljno često, zato ne bi trebalo da se dvoumite gde ćete biti poslednjeg dana Arsenal Festa. Garden Stage je iz godine u godinu sve jači, a samo ove godine line up izgleda bolje od prosečnog festivala u regionu. Ime kao što je Vojko V svakako samo doprinosi tome.

  1. Buč Kesidi – subota 22. jun, Garden stage

Predstavnici nove generacije, jedni od nosioca beogradske (iako su Pančevci) scene nedavno su kupili region hitom „Nema ljubavi u klubu“. Ko je ispratio rad ovog benda od početka, mogao je da vidi tranziciju od stidljivih indie klinaca do samouverenih pop zvezda i imena za koje skoro da nema ko da nije čuo. Zvezde je možda prejaka reč, ali su svakako na dobrom putu da to i postanu. Buč Kesidi su školski primer koliko i na koji način treba da se radi da bi se došlo do nekog rezultata. O svemu tome smo nedavno imali prilike da popričamo sa njima i taj intevju možete pročitati na našem sajtu. Do skoro klupski bend, ove godine sasvim zasluženo počinje da dobija pozive na festivale, a Arsenal je jedan od prvih koji ih je imao priliku da ih svrsta u svoj line up. Iskoristite ovu šansu i ispratite kako jedan mladi bend u usponu započinje svoje osvajanje festivalskih bina.