-

Top 10 „krvavih“ pesama

Na neki način nadovezivanje na listu o serijskim ubicama samo što ovog puta nas ne interesuje sam postupak već samo krvavi ishod. Sitne posekotine koje rešava flaster se ne računaju. Pokrovitelj liste su Zavod za transfuziju krvi i fondacija Vlad Cepeš.

10. Static X – Bled for days

Pokojni Wayne Static je izgleda dugo krvario iznutra da bi ga na kraju ubila kombinacija lekova i alkohola. Svet je ostao bez jedne od ikona alternativnog metala, a nama ostalima ostaje da se pitamo ono što piše u prvom komentaru ispod spota: „Što nije Justin Bieber?!“.

9. Acid Bath – Bleed me an ocean

Acid Bath baš i nisu bili lagani bend, ali su imali par maestralnih sludge balada. Jedna od njih je i ova gde drhtavi vokal Daxa Riggsa zvuči kao da je iseko vene (uzduž naravno) i ostao tako dok ga komšije nisu našle dva dana kasnije gmacajući po crvenim barama u stanu.

8. Papa Roach – Blood brothers

Zlatna era nu metala i Proskater igrica. Krv u pesmi krv na ekranu kada se polomiš u doskoku sa rampe.

7. Slipknot – Wait and bleed

Očigledno je da su bendovi s početka dvehiljaditih voleli da zastrašuju tinejdžere krvavim naslovima pa tako i ovi maskirani.

6. Canibal Corpse – I cum blood

Jer Canibal Corpse…

5. Mastodon – Blood and thunder

Albumska saga o lovu na belog kita nije mogla da prođe bez krvoprolića, prvo lovca, a potom i plena.

4. Meshuggah – Bleed

Svaka Meshuggah pesma krcka i najsitnije kosti u telu. Krvarenje mu tu dođe samo prateća nebitna stvar.

3. Black Sabbath – Sabbath bloody Sabbath

Ozzy i ekipa su nesumnjivo pioniri zajebanosti u muzici koji su uvrstili krstače, ubistva i krv kao lajtmotive (odnosno darkmotive) u metalu.

2. Sepultura – Roots bloody roots

Da ova pesma nema ni jednu reč sem ove dve u naslovu i dalje bi bila do jaja.

1. Slayer – Bloodline/Raining blood

Niko ne zvuči krvavije od Slayera. I dati prvo mesto nekom drugom bi bila čista nepravda… ispravljena u krvi, dakako. Kao dokaz ovoj tvrdnji idu čak dve pesme umesto jedne.