-

Tačno je 4 sata i 20 minuta: 10 domaćica za praznik kanabisa

Srećan svima pravi praznik rada! Pozdrav za sve stonere, blejače, prave igrače, vutre rivače, od pandura smarače. Dosta je bilo rada u ilegali i krajnje je vreme da se povuče crta (moraš da se povadiš nekako jebiga). Došao je još jedan 20. april, a vaših lekova i dalje nema po apotekama, i dalje čekićate satima u mračnim ulicama, i dalje vas između nogu (ili ako baš mora u drugim šupljinama) žuljaju te celofanske kesice. Kako bismo vam olakšali vašu borbu, rešili smo da vas počastimo jednom plejlistom domaćice, na kojoj se nalaze samo provereno kvalitetni cvetovi regionalne muzike. I kako kaže ona rečenica „svaki dan treba da bude dan žena, a ne samo 8. mart“, tako i vi možete viknuti u glas – svaki dan može biti dan kanabisa, a ne samo 20. april! Light that shit up!

Straight Jackin – Jahrastaffaraj 

Počinjemo s jednom poznatom pesmom, jednih od glavnih ambasadora Blejačke Republike Srbije – Straight Jackinom i njihovom poznatom pesmom čiji naziv govori sve.

Psihomodo pop – Boing 747

S rokanja prelazimo na duvanje usne harmonike i lagani bluz. Dođu ti dani kad čovek baš ništa ne bi radio već bi se samo zavalio, buljao u plafon i samo motao spravicu. Naš drugar Gobac iz Psihomodo Popa, odlučio je da odleti visoko i stoga smotao buksnu veličine aviona. Poslušajte njegovu „dirljivu“ ispovest.

Buldožer – Okrutni bogovi istoka

Sledeća numera se ne preporučuje baš svima – jedna samo za najtvrđe igrače. Pre nego što vam se jave okrtutni bogovi istoka, dodje to „pada inteligencije i subjektivnih osjećaja“ posavetujte se sa svojim lokalnim druidom.

Dječaci – Truba (feat. Kid Rađa)

Posle Buldožera iz Slovenije selimo se u Hrvatsku gde nas čekaju Dječaci i Kid Rađa. Uvek i na svakom mestu možete biti poput momčadi iz ove pesme. Gde god da ste, duvajte i vi svoju trubu – u kvartu, na moru, dok čekate zoru, čak i kad su drotovi blizu. Ne odbijajte „Trubu“.

Rundek Cargo Trio – Indijska

– E buraz baš mi se nešto ne ide u grad večeras, aj odemo popijemo neko pivo i natrag gajbi. –
– Ma da ni meni se ne ide, čisto da ispoštujemo. –
Next thing you know:

Del Arno Band – Dim iz moje lule

Evo jedne svima poznate, ali prave stvari se moraju ponavljati da se ne bi zaboravile. Rasta uvek zna!

Hladno Pivo – Marihuana

Evo za one koji se retko ustondiraju i vole baš brze i agresivne tonove u „obnaženom stanju“. Tekst kratak, jasan i pre svega solidaran. Kada imate, delite s drugima – i znate ono zlatno pravilo – ništa se ne baca.

Blaya Dub Playa – Smokah City

Kad se spurnja sprava uvek dobro dođe i kvalitetnog hip hopa. Ko nije upoznat sa starim radove ove rap skupine neka počne s ovom pesmom.

Superhiks – Na luta rana

Za ljubitelje Sepulture i ljuto-ljutih poslastica.

Stereo Banana – No Duvan in Durlan

I za sami kraj naše današnje liste, jedan voćni pozdrav iz Niša. No duvan in Durlan, only ganja da duvam!