-

NaslovnaAutorski članciTOP 10Najatraktivnije pevačice regionalne scene

Najatraktivnije pevačice regionalne scene

domace_pevaciceLepota, seksepil, atraktivnost sve su pojmovi apstraktnog značenja. Šta bi to kod pevačica moglo biti? Nije dovoljno da samo ima dobru liniju, lepo lice, već se mora uzeti u obzir scenski nastup, glas, komunikacija sa publikom… To su bili i neki kriterijumi po kojima smo birali “naj” dame sa domaće scene. Lista nije rangirana, to vama prepuštamo. U komentarima nam možete napisati koga biste vi stavili na listu ili koja od ovih pevačica je po vama najatraktivnija.

Anica Dobra

anica_dobra

Zvezda filmova Već viđeno, Sabirni centar, Kako je propao rokenrol, Crni bombarder, Tito i ja, Točkovi i drugih se pored uspešne pozorišne i filmske karijere – potonju je gradila i u Nemačkoj – okušala i kao pevačica: za ulogu Lune, pevačice i gitaristkinje iz filma Crni bombarder, sama je snimila pevačke deonice – pesme „Hodam sad kao zombi“, „Sva u lažima“, „Svečane bele košulje“, „Mjau mjau“, „Ja moram sama“ i „Ne mogu da se osvrnem“, koje je snimila sa članovima Električnog Orgazma, spadaju u vrhunce domaćeg garažnog roka – a sa Dobrovoljnim Kovačkim Društvom je nastupala izvodeći hitove iz popularnih filmova. Od kako je 1985. godine debitovala u kratkometražnom filmu Ivane Marinkov Pera Panker, Anica Dobra pleni svojim talentom i harizmom, ali i svojim anđeoskim licem i zavodljivim stasom, a njeno ime je na ovim prostorima sinonim za seksepil.

Bojana Vunturišević (Svi Na Pod!)

Svi na pod

Srpska Kajli Minog, “devojčica” beogradske alternativne scene publiku je pre svega osvojila svojim glasom i neobičnim pevanjem. Za vreme nastupa benda Svi Na Pod, Bojanina slatkoća uz svojstven autentičan ples nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dragana Mijatović (Hype!)

Hype!

Popriličan hajp se stvorio vrlo brzo oko ovog benda. Deo zasluga neminovno ide atraktivnoj Gagi koja dobro zna kojim kvalitetima (što fizičkim što vokalnim) raspolaže i to joj daje neophodnu dozu samouverenosti na nastupima. Možda na prvi pogled deluje kao da bi joj više ležala neka popastija rokić muzika ali onda zareži i ubedi vas da joj je mesto baš tu gde jeste.

Ivana Smolović (Intruder, Ika, On Tour)

On Tour

Ukoliko izvodimo zaključke na osnovu muzike Ivana je čista senzualnost od osobe. Svojim toplim vokalima i prijatnom melanholijom koja curi iz njenog glasa deluje kao da je izašla iz neke francuske ljubavne drame. Jutro, kafa i knjige nekako više idu uz nju nego večernja bančenja po gradu.

Lena Kovačević

lena-kovacevic

Ljudi kažu da je plava definitivno najžešća boja i da su plavuše najatraktivnije. Kao što njen najnoviji album kaže, ova 31-ogodišnja pevačica (u isto vreme i majka) lepa je kao “San”. Lena i dalje važi za ubedljivo najlepšu pevačicu na domaćoj sceni,a teško da bi neko mogao da primeti da je nedavno postala mama.

Mina Špiler (Laibach)

Laibach

Laibach su uvek imali ukusa u izboru saradnica lepšeg pola, počev od kasnih osamdesetih godina kada je sa njima sarađivala Anja Rupel. Poslednjih skoro deset godina u njihovim redovima je sublimna Mina Špiler, na vokalima i sintiju, inače redovna članica slovenačkog elektro sastava Melodrom. Svojim glasom, stasom i lepotom, Špilerova će vas zavesti do zaborava da ste deo totalitarne predstave, koja vas je mobilizovala i integrisala u svoju mašineriju. Ali, ne mari.

Mirela Priselac Remi (Elemental)

Elemental

Regionalna alternativna scena je osvežena pojavom hrvatskog sastava Elemental, koji predvodi harizmatična Remi. Pevačica sa jasnim stavom prosto pleni svojom pojavom. Pravo lice i kompletan vizuelni doživljaj Remi prezentuje na svojim nastupima. Naravno, neizostavne su njene pesme koja piše sa neverovatnom lakoćom i iskrenošću.

Ognjenka Lakičević (Autopark)

Autopark

Vodeća dama domaće alternativne scene karijeru je izgradila sa beogradskim sastavom Autopark. Prijatnim glasom i specifičnim scenskih pokretima “zavodi” publiku na svojim koncertima. Često sa cigaretom u jednoj ruci odaje i vibe “loše” devojke, a sa druge strane šiške koje joj često prikriju deo lica stvaraju i nešto misterije oko nje.

Sana Garić (Xanax)

Sana Garić

Do pojave ovog benda šira publika nije imala prilike da vidi Sanu u muzičkom svetu. A sada je dobila frontženu (da ne kažemo frontmenku) odlučnog držanja i ništa manje odlučnog glasa. Sana svojim, donekle, ledenim stavom odlično iznosi “robotičnost” Xanaxovih pesama i zahvaljujući svojoj crnoj kosi, crvenim usnama i ekstravagantnoj odeći podseća na neku zlu kraljicu iz bajke. Daj ovamo tu otrovnu jabuku pa nek ide život…

Una Gašić (Bitipatibi)

una_gasic

Pevačica i tekstopisac benda Bitipatibi, Una je skriveni dragulj na našoj sceni. U njenoj muzici preovlađuje šugejz kao i njen sanjiv psihodeličan vokal. Iako stidljiva i pomalo izgubljena Una deluje tako zanosno. Prava je šteta što je ovaj kvalitetan bend na predugoj pauzi.