-

Erotični ples u slobodnom stilu – 10 pesama za striptiz

Demi Mur, scena iz filma „Striptiz“

Kako muzika oduvek ima tu fantastičnu moć da opusti, inspiriše, pokrene na aktivnost tj. igru, upravo ona je ta neizostavna nota senzualnosti bez koje bi striptiz bio isprazna gimnastika i puko, presporo svlačenje.

Prigušeno svetlo, zavodljivi pokreti tela koji prate ritam muzike, jedan po jedan deo odeće leti ka nekom uglu prostorije i pada na pod – striptiz je odavno prevazišao okvire tabua ali i dalje uživa epitet „zabranjenog voća”.

Da bi ugođaj bio potpun potrebno je pronaći muziku koja bi mogla da prati senzualnije skidanje ili možda malo agresivnije, stvar ukusa ali i inspiracije (a možda i agregatnog stanja). Zavisno od žanra (i osećaja za ritam) dosta pesama moglo bi da bude pogodno za striptiz ali najbolje su one koje vas same vuku na pokret. Tako je i nastala ova lista.

Pa, da počnemo:

10. Hooverphonic – Mad About You

Najbolje je krenuti lagano, uz neki opijajući ritam koji, uprkos tremi, dozvoljava kontrolu pokreta. Udahnite duboko, opustite se i prepustite glasu Belgijanke Geike Arnaert. Dok ona peva o svojoj zavisnosti, vi postanite zavisni od plesnih pokreta.

9. Joe Cocker – You Can Leave Your Hat On

Klasik bez koga nijedna pristojna lista pesama za striptiz ne bi mogla da prođe. Legendarna pesma Joe Cockera uz koju u kultnom filmu „Devet ipo nedelja“ Kim Bejsindžer simpatično izvodi striptiz za Mikija Rurka. To je ta početna doza rešenosti, hrabrosti i (ne)spretnosti (da, dozvoljeno je i da se upetljate u odeću koje pokušavate da se otarasite). Ako ništa drugo, bar je zabavno.

8. Simple Minds – Don’t You (Forget About Me)

Pravi izbor za one malo opuštenije koji vole da igraju ali nikada nisu probali da iskombinuju običan ples sa erotičnim pokretima. Prepustite se i zavrtite u laganom ritmu, i nećete biti zaboravljeni.

7. The Rolling Stones – Anybody Seen My Baby

Rok dinosaurusi The Rolling Stones uneli su dovoljnu dozu erotičnosti u ovu pesmu a nje ne manjka ni u zvaničnom spotu za istu. Striptiz koreografija sa stolicom bila bi pun pogodak i akcenat, naravno, na plesu. Neka baby delom ostane i unseen.

6. Marilyn Manson – Tainted Love

„Tainted Love“ u verziji Merilina Mensona je već advanced level i prava pesma za akrobacije uz šipku ili malo odvažniji erotični ples. Dress code: koža & lanci (pod uslovom da ste ljubitelj istih). Hint: Na raspolaganju vam je i light originalna verzija pesme Soft Cella.

5. Duran Duran – Come Undone

Ako zanemarimo spot i oslonimo se isključivo na muziku, dobijamo materijal za baš senzualan striptiz.

4. Eurythmics – Sweet Dreams

Demi Mur izvela je vruću koreografiju uz ovu pesmu u filmu “Striptiz” i tako postala „sweet (sweat) dream“ mnogih muškaraca. U tome se i ogleda sva moć striptiza – možeš da gledaš i želiš ali ne i da dodirneš.

3. Depeche Mode – It’s No Good

Senzualna nota koja preovladava pesmom „It’s No Good“ i ritam koji sam vuče da se zanjiše kukovima, svrstavaju ovu pesmu u sam vrh pesama za striptiz. Mada, Depeche Mode u svom arsenalu ima još dosta zanimljivih ostvarenja koja bi mogla da se nađu na nekoj sličnoj listi. Dobar izbor prvenstveno za one sa plesnim iskustvom jer uklopiti ples sa skidanjem u okvir od skoro šest minuta pravi je izazov.

2. Tito & Tarantula – After Dark

Salma Hajek i kultni ples sa zmijom ostavili su bez daha ne samo sve prisutne u baru „Tittie twister“, već i gledaoce filma „From dusk ’till down“. Definicija erotskog plesa i nezaobilazna lektira za striptiz kao jedne od formi (stilova) erotskog plesa.

1. Alannah Myles – Black Velvet

Možda jedna od najerotičnijih pesama, sporijeg i jednoličnog ritma sa nenametljivim prelazima koji samo dodatno povećavaju senzualnost cele pesme. “Black Velvet” je jedna od onih pesama uz koju možete samo da se njišete u diktiranom ritmu ili da osmislite celu koreografiju. Dovoljno je inspirativna za razna eksperimentisanja.