-

5 najboljih spotova The Black Keys

black_keysThe Black Keys, koje čine gitarist/pjevač Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, su jedni od popularnijih modernih američkih alternativnih bandova. Iza sebe imaju sedam albuma, od kojih su najpoznatija posljednja dva – Brothers i El Camino.

A osim dobrom svirkom i zavidnim uspjehom, The Black Keys se još mogu pohvaliti i dobrim spotovima. Iza sebe imaju desetak spotova od kojih je većina duhovita i nezaboravna. Stoga sam odlučio pregledati sve njihove spotove te od svih njih izdvojiti pet najsmiješnijih, odnosno pet najkvalitetnijih.

5. Your Touch

Your Touch je prvi single sa albuma Magic Potion, a prati ga poprilično čudan i nadrealističan spot u kojem članovi banda umru te iza sebe ostave neobično jaje koje ubija ljude. Uvrnut, blago zbunjujuć i, na nekoliko kratkih sekundi, vrlo duhovit spot koji se sa razlogom našao na ovoj listi.

4. Tighten Up

Tighten Up je svakako jedna od poznatijih pjesama Black Keysa, a jedna od stvari koja je razlikuje od ostalih pjesama je što dotična ima čak dva spota. No, na ovoj listi se našao kronološki drugi spot za ovu pjesmu u kojem članovi banda vode svoje fikcionalne sinove na igralište, te tamo nastane kaos. Dakako, zbog žene.

3. Next Girl

Dinosaur igračka Frank se po prvi puta pojavio u prvom spotu za Tighten Up, ali na ovoj listi se našao zbog spota za Next Girl. Taj spot genijalno kombinira zgodne žene u bikinijima, igračku dinosaura kako lip-synca te ironični tekst koji se vrti u podnožju videa. Teško da bi ovakav spot ikome ispao tako dobro kao Black Keysima.

2. Lonely Boy

Lonely Boy je najuspješniji single Black Keysa, a popraćen je vrlo nekonvencionalnim i vrlo originalnim spotom koji je čak dobio nominaciju za MTV Video Music Award za najbolji rock spot. Spot za Lonely Boy sadrži glumca/glazbenika Derricka T. Tugglea kako pleše i lip-synca pjesmu. Zanimljivo je što je trebao postojati razrađeniji spot, za koji je bio napisan scenarij i koji je bio snimljen, no band je bio nezadovoljan viđenim te su se odlučili za ovu minimalističku opciju. Ta odluka se pokazala dobitnom.

1. Howlin’ For You

Prvo mjesto na ovoj listi zasluženo ide izvrsnoj Howlin’ For You sa albuma Brothers. Spot ove pjesme je napravljen u obliku lažnog grindhouse trailera u kojem se zgodna plavuša nasilno osvećuje ljudima koji su ubili njenu obitelj. Zanimljivo, nezaboravno i duhovito ostvarenje za koje bi, vjerujem, svi željeli da postane dugometražni film.