-

10 najboljih spotova benda The Killers

Momci iz Las Vegasa uspešan su i popularan rok bend, a pored dobre muzike, od samog početka karijere mogu se pohvaliti i viskobudžetnim spotovima koji su značajno pomogli proboju benda.

10. Spaceman

Iako nije jedna od njihovih boljih pesama, „Spaceman“ ima zanimljiv spot. Brendon Flauers je obučen u neobičan kostim i šeta kroz nešto što liči na maskenbal, možda čak i karneval. Na momente deluje prenatrpano i konfuzno, pa je zato na samom začelju ove liste.

9. Shot at the night

Priča o modernoj pepeljuzi i sobarici (Bela Hitkout) Las vegas hotela koja zaljubljeno vodi uzbudljiv noćni život gde je, među svetlima grada, prava princeza.

8. Read My Mind

Lepota Tokija čest je motiv u muzičkim spotovima. Međutim Killers na njega gledaju nostalgično. U Tokiju su pronašli svoj Las Vegas. Pronašli su japanskog imitatora Elvisa Prislija i neke scene su snimali u kazinu. U svakom slučaju, kroz spot se vidi kako se sve članovi benda provode u glavnom gradu Japana.

7. When You Were Young

Inspirisan filmovima meksičkog režisera Karlosa Rejgadasa video je sastavljen iz sećanja supružnika. Od njihovog upoznavanja, zaljubljivanja, preko venčanja pa sve do muževljeve prevare. Ponuđene su dve verzije spota – jedna sa nesrećnim, druga sa srećnim krajem, a na vama je da odaberete koji više odgovara pesmi.

6. Tranquilize (ft. Lou Reed)

Mračna pesma, mračan spot. Naizgled prazna kuća i članovi benda okupljeni oko stola prizivaju duhove. Pored raznih prikaza, pojavljuje se i Lu Rid koji opseda telo Brendona Flauersa, pa na kraju, iako vidimo Flauersa da peva, čujemo samo Ridov glas.

5. A Dustland Fairytale

Entoni Mendler koji je ranije bendu radio spotove za „When You Were Young“ i „Tranquilize“ lepo je prikazao „bajku o pustoši“. Mladić koji je u obračunu bandi ubio čoveka, izlazi iz zatvora u poznim godinama. Tokom svog puta kući i potrage za davnom ljubavlju, muči se sa sopstvenom savešću, sećajući se svoje prošlosti.

4. Miss Atomic Bomb

Polu-animirani video Varena Fua je nastavak priče iz „Mr. Brightside“, s’tim što, iako glavna junakinja (Izabela Miko) odlazi na ludu vožnju motorom sa svojom istinskom ljubavlju (Brendon Flauers), ona ipak bira bogatuna (Erik Roberts) i put slave i novca.

3. All These Things That I’ve Done (US version)

Las Vegas, Killers kao moderni kauboji koji jašu magarca, žene koje ih napadaju bumeranzima i sve to u režiji čuvenog holandskog fotografa Antona Korbijna. Zar je potrebno išta više reći?

2. Here with me

Lepa balada sa poslednjeg albuma Killersa koju je ekranizovao Tim Barton. Dečak, hipnotisan lepotom pozorišne glumice (Vinona Rajder), nalazi lutku sa njenim likom sa kojom pleše.

1. Mr Brightside

Burleska šou Sofi Miler i ljubavni trougao između pevača Brendona Flauersa, plesačice Izabele Miko i glumca Erika Robersta odlično oslikavaju ljubomoru koja je glavna tema pesme.