-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Zoran Ivanišević (Nebo je crveno)

Šta muzičari slušaju: Zoran Ivanišević (Nebo je crveno)

zoran-ivesicBubnjar mladog subotičkog benda Nebo je crveno, Zoran Ivanišević, za Balkanrock otkriva koji su to bendovi i njihovi albumi koji ga inspirišu.

Korn – Life is peachy (1996.)

Moja prva ljubav i nepresušna inspiracija, album koji ne sliazi sa playliste. Zvuk, energija, emocija, asimietrični fanki ritmovi i mračne ispovesti Jonathana Davisa, ostavili su dubok trag u meni. Tada sam shvatio da želim da sviram, da to bude i moja ispovest.

Deftones – Diamond eyes (2010.)

Oduševljen sam ovim albumom!!! Genijalan je muzički a istovremeno tako ličan i iskren. Po meni, najbolji spoj emotivnih tekstova punih ljubavi sa dinamičnim metal zvukom. A pored svega toga sjajna muzika za vodjenje ljubavi, treba li više od toga!?

Jamiroquai – Travelling Without Moving (1996.)

Funk/acid jazz gospodari i album koji, kako naziv i govori, vodi na čudesno putovanje iz fotelje. Album kome se uvek vraćam ,i rado slušam, zbog svoje šarenolike ritmike i bogatstva zvuka i sklada. Pogotovo mi se sviđa prisustvo klasičnih instrumenata iz raznih regija sveta koji određuju raspoloženje muzike.

Kylesa – Static Tensions (2009.)

Ovaj bend sam nedavno otkrio ,zahvaljujući kolegi iz benda Damiru Tahirijui, i od tad ne mogu da prestanem da slušam. Način na koji su uklopili dva bubnja sa rustičnim zvukom gitare i vokala oborio me je sa nogu.

St. Germain – Tourist (2000.)

Ludovic Navarre i njegova kombinacija jazz/house zvuka predstavlja moju jutarnju muziku uz koju pijuckam kafu. Lepršava jazz melodija je prava stvar za dobro jutro, da napuniš baterije i sa osmehom kreneš u nove pohode.

Save