fbpx

-

Naslovna Autorski članci Šta muzičari slušaju Šta muzičari slušaju: Žarko Kovačević (S.A.R.S.)

Šta muzičari slušaju: Žarko Kovačević (S.A.R.S.)

Foto: Dorja Kožić

Pevača beogradskog pop/rock/reggae sastava S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satrijanija) Žarka Kovačevića – Žareta zatekli smo usred turneje po Evropi, ali je on ipak ugrabio malo vremena i za Balkanrock  odgovorio na pitanja šta to najčešće sluša od muzike, i uz koje albume se trenutno opušta.

„Zbog obaveza u bendu i na fakultetu imam zaista malo vremena koje mogu da odvojim za uživanje u muzici… pogotovo za preslušavanje čitavih albuma, ali kad nadjem vremena onda su to:

Marvin Gaye – The Best of

Ova kompilacija je obavezno štivo za sve osobe koje vole soul i RNB muziku. Prelepa emocija, glas i ta old school produkcija je ono što me je osvojilo.

Pink Floyd – The Dark side of the moon (1973)

Remek delo kultnog benda! Tačka. U stanju sam da preslušam album od početka do kraja u jednom dahu i da ponovo poželim da ga poslušam. Retko gde ćete u današnje vreme naći koncept albuma koji je jedna zaokružena celina od prve do poslednje pesme.

Gotye – Making mirrors (2011)

Jedan od umetnika koji me je, kao i pola sveta, pridobio pesmom “Somebody that I used to know”, a onda me je jos više iznenadio kada sam preuzeo njegovu kompletnu diskografiju. Sjajni aranžmani i posvećenost detaljima kao i prilično zarazne pesme su glavni aduti Gotye-a.

Anthony Hamilton – Back to love (2011)

Moj idol i jedan od pevača koji je ostavio najveći uticaj na moj muzički izražaj. Kada sam prvi put čuo njegov glas, pomislio sam da je pesma stara nekoliko decenija, da bih posle shvatio da je to zapravo umetnik koji je počeo sa radom početkom 2000-tih. Ko još nije imao priliku da čuje njegov glas, ne zna šta propušta. Toplo preporučujem.“