-

Šta muzičari slušaju: Tibor Tišma (Alexandria)

Tibor Tisma AlexandriaTibor Tišma je frontmen banjalučkog benda Alexandria, a za Balkanrock govori o svojim omiljenim albumima koje najčešće preslušava, te ih preporučuje našim čitaocima.

„Preslušavanje albuma je nešto blago zaboravljeno, nažalost. S vremena na vrijeme se vratim omiljenim albumima i preslušam ih po par puta i to uvijek nosi poseban osjećaj, kao da vidiš starog prijatelja kojeg nisi vidio dugo, pa se obraduješ svim sitnicama koje znaš napamet, ali ti godi“, kaže Tibor.

Dire Straits – Making Movies (1980)

Prvi album kojem se vratim s vremena na vrijeme je Making Movies benda Dire Straits. Valjda je došao u moje ruke u vrijeme kada sam se vezao za te pjesme i dan-danas ih slušam sa istim žarom.

Midnight Oil – Diesel and Dust (1987)

To je drugi album koji me vrati u vrijeme kad se muzika slušala pomno i kad su se studiozno preslušavali tekstovi i aranžmani.

Van Gogh – Strast (1993)

Taj album je došao u moje ruke u ono grozno doba restrikcije struje i opšteg sranja svuda oko nas. Za mene i sve moje prijatelje u tom periodu života taj album je kružio od jednog do drugog i čekalo se vrijeme da se kaseta presnimi pa da se kao štafeta preda sljedećem.

John Butler Trio – Flesh & Blood (2014)

Trenutno preslušavam zadnji album sastava John Butler Trio – Flesh & Blood i zbilja uživam u njemu. John Butler Trio je bend koji me je ostavio bez teksta zadnji put kada sam pogledao koncert 2014. godine i toplo ga preporučujem svima.