-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Stefan Radojković (Rain Delay)

Šta muzičari slušaju: Stefan Radojković (Rain Delay)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

rain delay old

U rubrici Balkanrocka “Šta muzičari slušaju” svake nedelje pročitajte koje nam albume preporučuju muzičari sa regionalne scene. Ove nedelje nam svoje preporuke daje Stefan Radojković, basista beogradskog metal benda Rain Delay.

“Tu bih pre svega izdvojio Panteru, Portishead i Muse. Iako sviram u metal bendu moram priznati da ne upijam toliko metal muzike koliko sam to radio u mlađim danima. Kapiram da je to normalno, što si stariji i zreliji interesuju te i neke druge stvari. Da ne dužim dalje, evo i zašto baš ovi bendovi”

Pantera – “Vulgar Display of Power”

U momentima kada mi treba da izbacim višak negativne energije ništa bolje ne legne kao Pantera! Sirov južnjački zvuk, sa odličnim rifovima i solažama i još boljim Anselmom koji kroz svoj tvrdi vokal zapravo peva! Vrlo specifično jer to nije besciljno urlanje već tvrd vokal i melodija. Naravno, u pitanju je album „Vulgar Display of Power“ – što ne treba da čudi jer živimo u zemlji gde se samo to ceni!

Portishead – “Dummy”

Portishead mi najviše leži u momentima kada nisam raspoložen, štaviše sam setan i depresivan. Mada, moram priznati da je Portishead odličan i za stvaranje intimnije atmosfere sa nekim posebnim. Dakle, kada se osećam posebno ranjivo ili uzbuđeno tu je album „Dummy“!

Muse – “Black Holes and Revelations”

Za kraj, moj omiljeni – Muse! Jedan od retkih bendova za koje mogu reći da sam njihov fan (tu spadaju još Opeth i In Flames) jer album „Black Holes and Revelations“ je savršen (kao i ostali albumi ali ajde da izdvojim najomiljeniji). Nema nepotrebnih pesama, svaka je potencijalni hit, a odlično se sve uklapaju i čine ceo album celovitim! Gruv benda, basista koji svira jednostavno, a opet zanimljivo i na kraju Met sa svojim teatralnim vokalom i odličnim rifovima su odličan primer kako bend ne mora da komplikuje, a da opet bude dovoljno interesantan i da tera slušaoca da ponovo preslušava njihove pesme. Preporučujem!