-

Šta muzičari slušaju – Stefan Hüskens (Asphyx, Desaster, Sodom)

Stefan Hüskens je bubnjar dobro poznat u underground krugovima metal muzike i, dok istovremeno svira u holandskom death metal bendu Asphyx, kao i u nemačkoj black-thrash mašineriji Desaster, on se nedavno pridružio još jednoj grupi u okviru njenog potpuno novog line-upa, a radi se o legendarnim titanima nemačkog thrasha, Sodomu. Za tri meseca, 15. jula, Asphyx će nastupiti na Exit Festivalu i deliti Explosive Stage sa imenima kao što su Grave Digger i Evil Invaders, ali dotad, iskoristili smo priliku da pitamo Stefana pre nego što dođe u Srbiju koji su to bili albumi koji su formirali njegov muzički ukus i načinili najznačajniji uticaj tokom njegove karijere.

Venom – Welcome To Hell (1981)

Krenuo sam sa bendovima kao što su Helloween i Guns N’ Roses. Međutim, nakon što sam preslušao ovaj album, sve drugo je nestalo. Brutalan, divlji i čist metal – i samo tri lika! Abaddon je i dalje jedan od mojih omiljenih bubnjara. On nije tehnički tačan i zategnut, ali… zato je divlji i brutalan! To je ono što mi najviše nedostaje kod današnjih sastava.

Asphyx – The Rack (1991)

Asphyx je bio jedan od prvih death metal bendova koje sam ikad čuo. The Rack je jednostavno odličan album, prepun “zaraznih” death metal himni i sjajno je što sam i sam deo Asphyx porodice. I dalje sam fan, ali takođe ponosan što sviram u njemu. Asphyx je death metal sa rock ‘n’ roll stavom!

Slayer – Reign In Blood (1986)

Thrash! Bam! No more words to s(l)ay! Ako ste thrash metal manijak, onda morate da slušate Reign In Blood, nema druge opcije. Brze i zarazne pesme potkovane brutalnošću! Angel Of Death je himna metala!

Metallica – Ride The Lightning (1984)

Najbrutalniji zvuk gitare ikad! Metallica je izgubila njihov duh i energiju nakon …And Justice For All, ali prva četiri albuma su sjajan speed metal! Većina mojih prijatelja više voli Kill ‘em All, ali prvi album koji sam ja slušao je upravo ovaj. I to će zauvek ostati u mom sećanju!

Sodom – Persecution Mania (1987)

Najbolje izdanje nemačkog thrash metala. Na rangu sa Pleasure To Kill moćnog Kreatora. Ja sam Sodomaniac i uvek ću biti. Tom (Angelripper) je KVLT.  Ovaj album je sirov i divlji, baš kako jedan thrash metal album i treba da bude. Tomov mračan vokal je jednostavno savršen. Pošto sam od skoro postao novi bubnjar Sodoma, osećam se kao da živim u heavy metal snu – sviram u moja dva najomiljenija benda ikad!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6yHzfSQKQhg]