-

Šta muzičari slušaju: Sanja Lalić (S.A.R.S.)

sanja-lalic

S.A.R.S. je definitivno jedan od najpopularnijih sastava poslednjih godina na teritoriji ne samo Srbije, već i čitavog regiona. U izuzetno aktivnom sastavu uspeli smo da pronađemo vremena da proćaskamo sa Sanjom Lalić, koja stabilno i ušima prijatno doprinosi sa svojim glasom, pored frontmena i glavnog vokala Žarka Kovačevića. Sanja nam govori o svojim omiljenim izdanjima koji je grade kao muzičara.

India Arie – Acoustic Soul (2001)

Definitivno jedan od mojih omiljenih soul/R’n’B vokala. Ima zanimljivu boju glasa i glasovne mogućnosti koje obaraju sa nogu. Zadnjih godina je konstantno slušam i jednostavno ne može da mi dosadi. Sa ovog albuma bih izdvojila pesmu „Ready for Love“ koja spada u top 10 mojih omiljenih pesama. Soul/R’n’B zvuk je nešto što meni najviše prija i što slušam od kad znam za sebe tako da je vrlo logično što se India nalazi na ovoj listi.

Norah Jones – Feels like Home (2004)

Kombinacija jazz, country i pop žanra. Devojka sa jako prijatnom bojom glasa i muzikom koja bi po meni mogla da se koristi kao neki vid terapije protiv stresa. Muzika koju obožavam da slušam ujutru uz šolju čaja (smeh). Ona je kompozitor, svira klavir, alt saksofon i gitaru što samo govori o njenom velikom talentu koji poseduje. „Sunrise“ je pesma sa ovog albuma koja mi je posebno draga, po meni jedna od njenih najboljih pesama.

J.J. Cale – Troubadour (1976)

Spoj blues-a i country-a uz zanimljiv vokal talentovanog Calea. Nakon Norahe Jones nekako mi je logično da na ovoj listi sledi J.J. Cale, jer je njihova muzika karakterno vrlo slična. „Hey baby“ je pesma sa ovog albuma, a inače i prva njegova pesma koju sam čula i koja me odmah “kupila“. „Cocaine“ je takođe jedna od pesama sa ovog albuma, po originalu Caleova ali nama svima poznata u izvođenju Claptona.

Amy Winehouse – Back to Black (2006)

Legenda koja će ostati upamćena kao jedan od najtalentovanijih muzičara svih vremena. Jedinstvena boja glasa, stajling kao i muzika koja predstavlja neverovatan spoj jazz, blues, soul, rnb i reggae žanra. „Rehab“ je prva pesma sa ovog albuma za koju sam čula, kao i polovina sveta pretpostavljam, posle koje sam samo želela da čujem sve što je ikad snimila.

Jamiroquai – Travelling Without Moving (1996)

Funk/acid jazz bend koji volim da slušam već ko zna koliko godina unazad, ali nakon njegovog koncerta na Exit-u (2011) on postaje sastavni deo moje plejliste. Fenomenalna energija na koncertu, kao i sjajni muzičari su na mene ostavili vrlo pozitivan utisak. Sa ovog albuma su se rodili veliki hitovi kao što su „Virtual Insenity“, „Cosmic girl“ i „Alright“. Jedan od mojihomiljenih albuma.

Stevie Wonder – Talking Book (1972)

Još jedan primer izvanrednog muzičara sa neverovatnim glasovnim mogućnostima. Njegovim soul/rnb vokalom, interesantnom harmonijom kao i zanimljivim melodijskim linijama me potpunoosvaja. Pored pesme „Superstition“ sa ovog albuma izdvojila bih i pesmu „Keep on running“ za koju mislim da malo ko zna, jer, po meni nezasluženo, nije doživela veliki uspeh.

The Beatles – The Beatles („The White Album“, 1968)

Bitlsi su Bitlsi, tačka.

Whitney Houston – The Greatest Hits (2000)

Još jedna legenda koju u poslednje vreme ne prestajem da slušam. Tako moćan vokal da je nemoguće ostati ravnodušan. Sa ovog albuma ne bih ni jednu pesmu posebno izdvajala.

Lenny Kravitz – 5 (1998)

Sjaaaaajan vokal. Na ovom albumu je Lenny svirao većinu instrumenata tako da se sa razlogom smatra jednim od najtalentovanijih muzičara. Volim ovaj album u celosti, ali bih možda izdvojila pesmu „Little Girls Eyes“ koja spada u moj folder njegovih po meni najboljih pesama.

Justin Timberlake – The 20/20 experience (2013)

I na kraju moja večna simpatija Justin Timberlake (smeh). Činjenica je da ga slušam od kad znam za sebe, ali trenutno najviše slušam ovaj album. Kod njega volim što tako dobro peva i što isto tako dobro ume da igra, čovek je car. Na ovom albumu su mi posebno zanimljivi aranžmani, na kojima je naravno Justinov beat-box kao i uvek prisutan. Neke od mojih najdražih pesama su „What Goes Around Comes Around“, „Summer Love“, „Senorita“, a sa ovog albuma „Suit and Tie“.