-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Ognjen Ilić (Regulator)

Šta muzičari slušaju: Ognjen Ilić (Regulator)

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

ognjen-ilic
Ognjen Ilić, Regulator

Alternativni rok sastav Regulator nastao je 2011. godine u Vrnjačkoj Banji. Svoju muziku deklarišu kao alternative rock iako flertuju i sa mnogim drugim žanrovima. Njihovi tekstovi se bave odnosom čoveka prema prirodi, unutrašnjim borbama i stvarima koje nas okružuju. Iza sebe imaju jedan studijski album iz 2014. godine ,,Izvori Snage” koji je dobio jako dobre kritike i ispromovisan nizom koncerata širom Srbije.

Sastav trenutno radi na pripremi novog albuma, a pevač, Ognjen Ilić, podelio je sa nama šta voli da sluša.

And Also The Trees – Virus Meadow (1986)

Bend koji me svojim stihovima i atmosferom bukvalno tera da u glavi zamišljam zamagljene pejzaže, sela i predgrađa, bend koji vodi na razna putovanja, bend uz koji usavršavate engleski, bend koji donosi razmišljanja, što me generalno uvek zadrži da ostanem da slušam. Omiljena pesma sa albuma: “Maps in her wrists and arms”.

Circus 2000 – An Escape from a Box (1972)

Ovaj italijanski bend je jako kratko postojao, samo 4 godine, ali uspeli su da ostave trag na prog rok sceni. Aranžmani i melodije koji se čuju na ovom albumu, folk elementi i jako upečatljiv ženski vokal su takvi da nikada nisam ostao ravnodušan. Omiljena pesma sa albuma: “You aren’t listening”.

Katatonia – Last Fair Deal Gone Down (2001)

Ne postoji album Katatonije koji ne mogu da slušam, ali pesme kao što su “Dispossession”,”Teargas”, “I transpire” i “March 4”, koje su sa ovog albuma, su neke koje najčešće vrtim ovih dana, odgovaraju uz vreme i uz moje lično raspoloženje. Nisam depresivan, što?

Camel – Rajaz (1999)

Dobro, možda jesam malo. U poređenju sa ranijim albumima jako prost, ali u isto vreme jedan od, ako ne i najemotivniji album ovog benda, na kojem je Latimer evocirao uspomene i podelio to sa nama kroz svoj specifičan vokal, melodije i ton gitare koji prodire u suštinu.

Serj Tankian – Elect the Dead (2007)

Jedini njegov album koji uvek rado slušam i jedan od najboljih albuma prvenaca.

Save