-

Šta muzičari slušaju: Nenad Popović (Third I)

nenad popovic

Nenad Popović, muzičar u bendu Third I i urednik internet portal Hellycherry.com otkrio nam je šta sluša u poslednje vreme, u pauzama balansiranja svojih obaveza.

Madness – Oui oui, Si si, Ja ja, Da da (2012)

Madness se i posle toliko godina prilično solidno drže. Poslednji album sam oktrio sasvim slučajno. Singl „Never knew your name“ je bio veliki radijski hit i na pamet mi nije palo da je to u stvari njihova stvar. Pored ove, album sadrži najmanje još dva radio friendly hita „My Girl“ i „How can I tell You“.Album sasvim fino ide u ove hladnije i kišovite dane.

Ramones – Brain Drain (1989)

Sasvim slučajno sam se uhvatio ovog diska sinoć, ali šta god da uzmete iz bogate diskografije Ramonsa teško da ćete pogrešiti. Naravno, ima i slabijih izdanja ali su Ramonsi bend koji uporno pokazuje kako je nekad „manje u stvari više“. Nema jednostavnije a efektnije muzike od one koju su Ramonsi stvarali. Jedan od retkih bendova na čiji bi tribute zaista otišao.

Hesus Attor – Sonic Gastronomy Volume 1 (2008)

Iako je ovaj album izašao pre 5 godina, ovi Riječani mi nikada neće dosaditi. U svojoj muzici nema šta ne mešaju. I to u jednoj pesmi. Growl, scream, i povrh svega vokal koji lični na onog Marsovca Marvina koji svojih eksplozivnim modulatorom hoće da uništi Zemlju. Ovo je hardcore grind mathcore noise punk experimental (šta god naveli nećete pogrešiti) soundtrack za neki dada Looney Tunes crtani film. Album je dostupan na http://moonleerecords.bandcamp.com/albu … y-volume-1.