-

Šta muzičari slušaju: Nebojša Reljin (Proleće)

ProlećeHardcore bend, Proleće već četvrt veka je autentična pojava na domaćoj sceni. Deo svoje posebnosti duguju vokalu Nebojši Reljinu, kako zbog stila pevanja, tako i zbog boje glasa, a možda ponajviše zbog tekstova. Nebojša nam je u pauzama od selidbe, kratko ali slatko, izdvojio nekoliko albuma koje trenutno sluša.

Mitesers – Na rubu propasti (2007)

Uvek se vraćam ovom albumu jedne od najboljih i najtalentovanijih grupa u nas. Na njemu su postigli punu zrelost, svaka pesma je hit, strašno mi je žao što ne rade više, bezobrazni lenjivci.

Shoplifters – Smile (2015)

Fantastične četiri pesme trenutno možda najboljeg novosadskog benda, koje svako mora obavezno poslušati.

VA – Judgment night OST (1993)

Ovo je jedna sjajna kompilacija iz 1993., na kojoj su učestvovala po dva benda na svakoj pesmi. Inače je muzika iz istoimenog filma. Mešavina hardcora i repa, noisea i hip-hopa, svega ima, a imena koja se pojavljuju na njemu su vrhunska. Kao klinci, nismo ga vadili iz kasetofona.

Iron Maiden – Powerslave (1984)

Ovo je album koji me je preveo u svet metala. Energično i melodično, imao sam 13 godina kada sam ga čuo prvi put. Auuuu, kakva novost posle Srebrnih krila i Novih fosila…

Leb i sol

Teško je izdvojiti jedan album, pa ću reći samo- ceo opus… po mom mišljenju, najbolji muzičari Jugoslavije svih vremena. Ima se mnogo toga naučiti od njih…