-

Šta muzičari slušaju: Miloš Georgijević Gera (Mortal Kombat)

MORTAL KOMBAT Ovog puta za rubriku smo izabrali ljubitelja malo tvrđeg zvuka, Miloša Georgijevića Geru, basistu beogradskog sastava Mortal Kombat. ono što on voli da sluša i što je ostavilo na njega najveći utisak jesu sledeći albumi:

Metallica – Kill ’em all (1983)

Album koji me je uvukao u svet metala, i to ni manje ni više, nego brzog metala. Tek kad sam čuo ovaj album shvatio sam zašto je Metallica opasan bend i zašto su uticali na mnoge!

Testament – The gathering (1999)

Slično kao i sa prvim, ovo je album koji me je uvukao u svet još težeg metala. Kombinacija dobrih tvrdih rifova, brzine, agresivnih vokala i melodije je na ovom albumu savršena!

Seemless – Seemless (2005)

Bend za koji malo ljudi zna. za ljubitelje roka, savršena poslastica. Pevač ovog benda je bivši, a od skoro i sadašnji pevač Killswitch engage-a, Jesse Leach. za razliku od Kilsviča, ovde se ne dere, već odlično peva!

Black sabbath – Vol. 4 (1972)

Za opis ovog albuma citiraću Laleta (Magma, Eyesburn): „Najbleksabatičniji album blek sabata!“

The Sword – Warp riders (2010)

Odličan rok bend koji me svakim novim albumom još više natera da ih slušam. Ovo je definitivno album koji treba poslušati, a ako možete i pogledati spotove sa njega. Album na kome se mogu čuti uticaji raznih bendova (Metallica, Black Sabbath, Zz Top…), a sve to opet zvuči kao The Sword!