-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Milan Šćepanović (Night shift)

Šta muzičari slušaju: Milan Šćepanović (Night shift)

night shiftČovek koji od svoje 11 godine svira gitaru, a počeo je sa violinom; vokal i gitarista grupe Night Shift, Milan Šćepanović piše o albumima koji su ostavili najveći utisak tokom njegovog života.

VIVID – Living Colour (1988)

Album koji ima sve: odlične tekstove, vanserijske melodije i ritmove, i virtuozne muzičare.
Ne verujem da sam ijedan drugi album toliko puta preslušao, a da sam svaki put osetio da čujem nešto novo. Čak je i Mick Jagger, pošto je čuo bend uživo u klubu CBGB, odlučio da im pomogne na putu ka vrhu i koproducirao ovaj album. Neprocenjivo.

G’n’R – Appetite for destruction (1987)

Na ovom albumu sam znao čak i raspored puckanja vinila između pesama. Kada sam na MTV video spot za ‘Paradise City’ bio sam kao hipnotisan, i odmah otišao do prodavnice ploča da nabavim ceo album. Nisam zažalio ni jednog trenutka. Ceo album kipi od energije i bunta. Slušati glasno!

The Police – Outlandos d’Amour (1978)

Fantastična kombinacija rege/punk/rock/pop rifova i melodija. Muzički biser, vredan svakog minuta slušanja. I pri tom – zabavan!

Ella Fitzgerald and Louis Armstrong – The Complete Ella Fitzgerald & Louis Armstrong on Verve (1997)

Ela i Luis, u pratnji kvarteta Oskara Pitersona. 47 pesama prepunih iskrene ljubavi prema muzici i životu, punih poštovanja muzičara jednih prema drugima i prema slušaocu. Nezaobilazno štivo bilo kog muzičkog sladokusca.

Al Di Meola, Paco de Lucía and John McLaughlin – The Guitar Trio (1996)

Tri velikana koji majstorski prolaze kroz različite muzičke stilove i pri tom se sjajno zabavljaju. Album je toliko nabijen energijom da je prosto neverovatno da je potpuno akustičan. Alfa i omega sviranja akustične gitare.