-

Šta muzičari slušaju: Martin Mandir (Mnogi Drugi)

Martin Mandir

Vodeći vokal benda Mnogi Drugi, Martin Mandir, govorio je za naš portal o omiljenim albumima koji su ga oduševili u poslednje vreme.

Yeasayer  –  All Hour Cymbals  (2007)

To je jedan od onih bendova na koje naletite kad u gluvo doba zalutate na youtubeu među neobične bendove i tu i tamo naletite na neki dragulj. Meni oni zvuče kao neki psihodelični, ambijentalni pomaknuti pop i mada sam ih otkrio davno, još uvek su mi sveži.

Valentino Bošković  – Marsovska Listina (2016)

Bend koji još nije poznat široj javnosti, što je možda i dobro jer ih ne zaslužuju   Svi tekstovi su otpevani na bročkom dijalektu, no to je samo deo njihovog šarma.  Da sutra počne kiša meteora sa sobom bih poneo samo dve stvari: cicipjorice i nešto gde mogu slušati Valetinota. Vidimo se na Vidovoj gori 14.2.2046.

Unknown Mortal Orchestra – II  (2013)

Samo ih je troje u bendu i to ih ne sprečava da pršte od zvuka, ideja i energije. Neguju neki specifičan zvuk koji je ujedno i čist i prljav, setan i sretan. Ima  jedan mladi osječki bend Harvo Jay koji me podseća na njih.

Tame Impala – Innerspeaker  (2010)

Lično, možda i najdraži bend sa ove liste. Ovo je prvi njihov album na koji sam naleteo i koji me oborio s nogu, što muzički, što tekstualno. Kevin, frontmen, većinu muzike stvara sam i što se mene tiče on je genijalac. Nakon ovog albuma su otišli u malo drugačije vode, meni  dosta dobre, ali ovo je za mene njihov najbolji album koji mogu slušati iznova i iznova.

Ibrahim Maalouf – Illusions (2013)

Ne usuđujem se uopšte stavljati etikete na šta to tačno Ibrahim svira i stvara. Ovaj album će vas odvesti na putovanje. Sve u svemu čovek rastura, jedan od najboljih trubača koje sam čuo, uz Ivana Perkovića, naravno. A kompoziciju ¨True story¨ sam poslušao 1764 puta. Istinita priča.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1NGvOILq8D4&w=560&h=315]