-

Šta muzičari slušaju: Marko Soršak Soki (Elvis Jackson)

Marko Soršak Soki,

Bubnjar slovenske grupe Elvis Jackson, Marko Soršak Soki, za Balkanrock otkriva svoje omiljene albume i bendove koji su najviše utjecali na njega kao glazbenika. Saznajte zbog čega je Soki postao bubnjar i tko mu je najveći idol.

Guns n’ Roses – Use Your Illusion I & II (1991)

Iako zvuči ludo, album ima veliku simboliku. Upravo zbog pjesme You Could Be Mine, soundtracka za film Terminator II., postao sam bubnjar. Po mom mišljenju, album je sjedinjenje jednih od najboljih pjesama u povijesti rock glazbe. Bilo je to 1991. godine kada su me Guns N Roses uveli u rock. Nakon 21 godine još uvijek slušam Gunse, a kad želim povratak u moje tinejdžersko vrijeme, to je prava stvar.

Metallica – Black Album (1991)

Tzv. Black Album bio je prekretnica kada sam ušao u metal glazbu. I za ovaj album mogu reći da je spoj najboljih pjesama, ovog puta u metal glazbi 1991. godine. Bubnjevi, gitare i puno energije. Lars je bio i još uvijek jest jedan od mojih najvećih idola. Puno puta slušam taj album prije koncerata da dobijem pravu energiju koja mi je potrebna na stageu.

Dire Straits – Brothers In Arms (1985)

Nije sve u metalu. Također sam veliki fan i glazbe 70-ih, 80-ih i 90-ih godina. Svaka pjesma na tom albumu je hit. Zvuk gitare zvuči odlično, a Knopflerov glas djeluju vrlo mirno. Kad imaš želju za slušanjem prave rock glazbe, slušaš Dire Straits. U ovom žanru mogao bih nabrojati više od sto izvođača.

The Police – Greatest Hits (1992)

Police su najbolji band za glazbenike svakog žanra. Ovaj bend mi je otvorio horizonte na druge vrste glazbe. Čini mi se da slušam rock, a istovremeno slušam i reggae. Trio s toliko energije i čistoće u glazbi može se roditi samo u glavama profesionalaca. Sting, Stewart i Andy, hvala vam!