-

Šta muzičari slušaju: Marco Hietala (Nightwish)

marcohietela1

U rubrici Balkanrocka „Šta muzičari slušaju“ svake nedelje pročitajte koje nam albume preporučuju muzičari. Ove nedelje izlazimo van regiona, i čitamo preporuke Marco Hietale basiste čuvenog metal benda Nightwish.

Rival Sons – Pressure and Time (2011)

Ovo je jedan američki bend, koji svira old-school rock n roll glazbu. Na tragu su nekakve čudne mješavine između Led Zeppelina i Black Sabbatha, s Creamom, te malo Doorsa. I to čine stvarno dobro. Album je iz 2011. godine, ali ima prizvuk 70-tih. Bend se sastoji samo od basa, gitare, bubnjeva i vokala, ali mislim da im je rad stvarno izvanredan. Pogotovo zato što proizvode hrpu pravog rock n rolla. Mislim da su iznimno dobri.

Kate Bush – 50 Words for Snow (2011)

Osim toga, ponekad slušam ovaj album Kate Bush. Jednostavno kao relaksaciju. Kada poželim samo zatvoriti oči i ući u nekakav drugi svijet glazbe. Ta dva albuma su što bih izdvojio kao ono što najviše slušam u zadnje vrijeme. No, naravno, ima tu i mnogo drugih albuma.

Black Sabbath – Heaven and Hell (1980)

Treći album bi bio Heaven and Hell od Black Sabbath. Ovo je moj najdraži album ikad. Nešto kao moja prva ljubav kada sam bio vrlo mlad. Iako sam tad dobrano već slušao hard rock i metal, ovaj album bio je nešto što me je potpuno osvojilo – način na koji bend svira, te kako Ronnie James Dio pjeva na vrhuncu svog života. Danas taj album većini ljudi vjerojatno zvuči pomalo zastarjelo jer nije toliko profinjen ili simfoničan kao metal danas. No, za mene, ovaj album je savršen.