-

Šta muzičari slušaju: Luka Stojanović (Paydo Komma)

Paydo KommaNedavno su Luka i Nenad ispred benda Paydo Komma dali sjajan intervju za naš portal, a ovom prilikom Luka Stojanović je i gost rubrike „Šta muzičari slušaju“ u kojoj piše o albumima koji su mu se uvrteli u glavu.

Follow the white rabbit – Endorphinia (2012)

Za ovaj bend i album ne znam šta da kažem osim Rusi… Kao da mi je muzički neko ispričao Alisu u zemlji patnje i paranoje. Generalno ne volim mnogo metalski bubanj i sa sto udaraca u sekundi i matematiku u muzici ali na ovom albumu taj segment je perfekcija jedna umobolna, kao i sve ostalo.

The Mars Volta – Amputechture (2006)

Ovaj album kad slušam osećam se kao kad se mrtav preznojen na 50 stepeni raskisnem u nekoj velikoj količini vode. Samo milinkice na sve strane.

Sigur Ros – Agaetis Byrjun (1999)

Mice male bebice sa Islanda koje obožavam da slušam dok sam u PMS-u (da svetska je zavera da ovo imaju samo žene :D ). Kad krene Flugufrelsarinn i kad znam da me čekaju Ny batteri i Hjartað hamast (bamm bamm bamm) tu me već nema, istopim se.

Wovenhand – Mosaic (2006)

Zrelo i kompletno i muzičko i peotsko delo! Od prve do zadnje sekunde ima svu moju pažnju. David Eugene Edwards genijalac i šmekerčina!

Toundra – IV (2015)

Izvinjavam se momcima iz Španije što stavljam na listu album koji još nije izašo a ja sam ga skinuo. Od kad je prvi singl sa albuma izašo Kitsune jedva sam čekao ceo album, a onda sam ga našo… a onda mi nije bilo dobro kolko je dobro :)

The Ocean – Heliocentric (2010)

Ovaj album od kad je izašao sigurno sam preslušao preko 100 puta. Uvek je u telefonu, uvek u plejlisti na kompu. Mislim da je do sad u mom muzičkom sazrevanju napravio najveću promenu od svih albuma.

Seven that spells – The Death and Resurresction of Krautrock (2011)

Hrvatski sastav i njihov album od pre par godina mogu da opišem u dve reči ŠIJENJE SAMBE! :)

Cross my heart hope to die – Vita e morte (2014)

DJ Muggs iz Cypressa počeo izuzetno interesantan triphop projekat. Topla preporuka svima koji vole bitove i darkericu kao i lepe melodije.

Architects – Lost forever/Lost together (2014)

Nisam fan metalcore-a ali ovo mi je kidanje. Najmelodičniji grol i skrim koji sam do sada čuo.

Neurosis – The eye of every storm (2004)

Jedna reč: KLASIK

Live Ulver – The Norwegian National Opera (2010)

Obožavam da gledam koncerte koji imaju koncept. Seansa od sat i po kako doživeti duhovni mir.