-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Ivica Dujić Dujke (Scaffold)

Šta muzičari slušaju: Ivica Dujić Dujke (Scaffold)

Davne 1992. godine osnovan je death metal sastav Scaffold, koji je danas jedan od najstarijih i najpoznatijih metal bendova u Srbiji. Još uvek aktivni, konstantno rade na svojoj muzici i praše po svirkama. Na zvaničnoj fejsbuk stranici benda stoji najava za nešto novo i moćno. Do nove muzike ovog domaćeg death metal džina porazgovarali smo sa frontmenom Ivicom Dujićem Dujketom (vokal i gitara) o muzici koju on privatno voli i živi.

Sepultura – Arise (1991)

Kasna noć, gledam Headbangers ball na trećem kanalu (tada je bilo samo tri kanala…) Bend, tetovaže, zvuk… Rekao sam u sebi – to je to!

Death – Spiritual Healing (1989)

Kompletan opus, neprevaziđenost i 30 godina kasnije ogledaju se u ovom albumu….Krenuo sam u srednju medicinsku školu, drugarica mi je na odmoru dala da preslušam ovo remek-delo, sve ostalo je istorija….

Morbid Angel – Blessed Are the Sick (1991)

Prvi put slusam uživo intervju Davida Vincenta na MTV-ju….U najavi za novi spot i album kreće totalna boleština – istoimena Blessed Are the Sick…Zbog Panove frule na kraju pesme, basista nije smeo kući da se vrati. :)

Kreator – Coma of souls (1990)

Album koji u thrash metalu postavlja granice, koje, pokazaće vreme, neće uspeti da budu prevaziđene ni 30 godina kasnije. Sa sigurnošću mogu da kažem da ih ovaj album svrstava u besmrtnike!!!

Dismember – Like an Ever Flowing Stream (1991)

Cenzure na televiziji, pojava čuvenog skandinavskog death metala, da, godina je 1991. Opšti haos, totalno ludilo, pojam metala se širi, pojavljuju se novi fanovi…

I onda, kako drugačije…Scaffold 1992. nastaje u Srbiji…