-

Šta muzičari slušaju: Ivan Šibenik (Replica)

ivan_sibenikIvan Šibenik, pjevač zagrebačkog rock benda Replica predstavlja pet albuma koje trenutno sluša i priznaje: „Sve rijeđe izlaze albumi koje je bitno poslušati od početka do kraja i ne preskakati ni jednu pjesmu, ali ipak se tu i tamo nađe koji pa će ovo biti kombinacija novih i nešto starijih izdanja koja su mi trenutno u uhu.“

Pearl Jam – Lightning Bolt (2013)

Već dugi niz godina moj omiljeni bend, dovoljno je samo da izdaju novi album i narednih nekoliko mjeseci me uzmu, ali bez obzira na to, napravili su stvarno kvalitetan i svjež album koji će sigurno još dugo trajati.

Arctic Monkeys – AM (2013)

Njih sam lagano otpisivao, zadnja 2 albuma su mi bila poluprosječna, ali onda su izdali pravo malo remek-djelo. Po mom mišljenju, najbolji album prošle godine.

Dave Matthews band – Before these crowded streets (1998)

Prvi album ovog benda koji sam cijeli poslušao i do današnjeg dana najbolji njihov. Sjećam se da nisam mogao vjerovati što se događa kad sam to slušao, vokal, aranžmani, prodorne violine, bubanj… Nevjerojatan album, lektira bar jednom mjesečno.

Ryan Adams – Rock’N’Roll (2003)

Kako i sam naslov kaže, lik se napucao svega i svačega i nakon uglavom akustičnih albuma, snimio punokrvni rok album. Sve pjesme su dosta slične, ali ne smeta, dapače, album teče samo tako i idealan je za vožnju.

And you will know us by the trail of dead – So divided (2006)

Da sam ih prije vidio kako izgledaju (pogotovo pjevač), ne bih se nikad ni potrudio poslušati ih, ali, na sreću, prvo sam ih čuo. O ovom albumu nemam puno za reći, svako malo ga se sjetim i poslušam par puta pa je tako i sad došao na red.

Ivan još kaže: „Mogao bih još dosta toga nabrojiti, ali ovo je trenutni top 5 pa neću pretjerivati. Eventualno bih dodao Pips Chips & Videoclips i nihov zadnji album, uskrsnuli su nakon crne rupe isto kao i Arctic Monkeys. Eto, ima svega, ovisno o raspoloženju, a kad se ovo zbroji, čini se da je trenutno raspoloženje u prosjeku dobro.“