-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Ivan Matejić (Dok7)

Šta muzičari slušaju: Ivan Matejić (Dok7)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

dok7Basista niškog punk rock benda Dok7, Ivan Matejić kao gost rubrike „Šta muzičari slušaju“ za čitaoce Balkanrocka predstavlja albume koji se često vrte po njegovim playlistama.

Rise Against – Endgame (2011)

Krenuo bih od mainstream-a. Što se ovog benda tiče imao sam poteškoća da izdvojim album, ali upravo je Endgame onaj koji najčešće slušam. Neverovatni tekstovi sa socijalnom tematikom, interesantni aranžmani čine ovaj album jedinstvenim.

Comeback Kid – Wake the Dead (2005)

Na prvo slušanje mi se svideo. Nešto deblji i masniji zvuk, odlična produkcija, kombinacija break-ova sa brzim strofama, melodije i snažni rifovi gitara, glasan vokal, nenormalni aranžmani. To je taj rad. Ovo je album koji se sluša u celosti. Nema prekida, ni pauza. Znači, play i čekaš da ti prva pesma ponovo dođe na repeat-u.

Pennywise – All or Nothing (2012)

E ovo je nešto što konzumiram na dnevnom nivou. Brutalna produkcija režećih gitara karakteristična za Epitaph records izdanja. Pun je snage i odličnih rifova. Toplo preporučujem uz jutarnju kafu, da prostruji krv.

Debeli Precjednik – Bruto Slavo / VBK (2012)

Za ovaj bend znam sigurno 10-ak godina, ali ranije sam voleo da čujem samo par stvari. Izgleda da, kako nadolaze godine, tako nadolazi i potreba za bezkompromisnim tekstovima i tematikom. Glavni atribut koji krasi ovaj komšijski bend je masa energije koju imaju za izvoz. Nakon izlaska albuma Bruto Slavo/vbk postali su deo moje svakodnevne play liste. Odličnim groovom, sirovom energijom i nesvakidašnjim vokalom uspeli su da privuku moju pažnju. Favorit: „Puška ne ubija ljude“.

Fonija – Mojot pekol (2013)

Ne mogu da završim, a da ne pomenem svoje drugare iz Skoplja. Ovo je za mene najbolji album koji sam čuo u 2013. godini. Toliko emocija u svakom tekstu, melodične deonice i pitak zvuk. Pola sata muzike za fino raspoloženje. Ovim albumom pomerili su se korak naviše. Svaka čast za trud i angažman.