-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Ivan Dečak (Vatra)

Šta muzičari slušaju: Ivan Dečak (Vatra)

ivan_decakUsusret izlasku novog EP-a imena “VT”, Ivan Dečak, frontmen hrvatskog benda Vatra otkrio nam je kojih se pet albuma najčešće vrti u njegovom playeru.

Arctic Monkeys – AM (2013)

Sjajan album koji Monkeyse prikazuje u sasvim novom svjetlu, ako se prisjetimo njihova zvuka i aranžmanskih riješenja s početka karijere. Očigledno je odabir producenta ali i brzinsko autorsko i glazbeno sazrijevanje učinilo svoje. Ovaj album po meni pokazuje kako će i u budućnosti još puno dobrih djela izaći iz njihove radionice.

Editors – The Weight Of Your Love (2013)

Premda mi ovo nije njihovo najbolje ostvarenje, a pjesme poput “A Ton of Love” ne skrivaju apetit za stadionskim koncertima, za što još realno mislim da imaju vremena, drago mi je vidjeti da su i dalje aktivni. Sviđa mi se taj happy-sad moment koji prožima većinu njihovih pjesama. Pa ako niti zbog čega drugoga, onda zbog godišnjeg doba u kojem smo trenutno, rado si pustim neku od pjesmu sa njihovog posljednjeg album, odlično “sjednu” uz kombinaciju šumova kiše i lišća ;)

Arcade Fire – Reflektor (2013)

Album je svjež i najiskrenije, nisam ga uspio preslušati dovoljno puta, pa ako me “Reflektor” razvali upola koliko me razvalio njihov prijašnji album “Suburbs”, biti će to još jedno remek djelo koje će često brujati u sluškama mog iPod-a.

Pips, chips & videoclips – Walt (2013)

Kako ne bi ispalo da slušam samo i isključivu stranu glazbu, kao većina mojih kolega kada ih upitaju što slušaju, ne mogu ne primijetiti i ne pohvaliti posljednji album Pipsa. Drago mi kad vidim da bend kojeg sam slušao još u vrijeme srednje škole (a od tada je prošlo oho-ho vremena), još uvijek ima istraživačkog duha. U nadi kako u skoroj budućnosti neće zaglibiti u koje kakve Fafenštajne, Pipasima želim svu sreću.

Sigur Ros – Kveikur (2013)

Ponekad poželim pobjeći od sve popularne glazbe a opet ostati “spojen”… Pri takvom bijegu najčešće mi pomognu albumi Sigur Rosa, pa ako i sami poželite zbrisati, “Kveiker” vas vodi direktno na Island.