-

NaslovnaAutorski članciŠta muzičari slušajuŠta muzičari slušaju: Ida Prester (Lollobrigida)

Šta muzičari slušaju: Ida Prester (Lollobrigida)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

LollobrigidaIda Prester, vokalista grupe Lollogbrigida ove nedelje u rubrici „Šta muzičari slušaju“ piše o albumima koji joj se često vrte po plejeru.

Chromatics – Kill for love (2012)

Jako volim bendove s „Italians do it better“ etikete. Dragi su mi i „Glass candy“ i „Desire“, al ovaj album najviše slušam u zadnje vrijeme. Prekrasne bizarne ljubavne pjesme koje fantastično spajaju retro zvuk s nekim svježim trendovima. Iako sama pjevam puno energičnije i punkerskije, distancirani i hipnotički glas pjevačice Ruth neverovatno mi godi. Kill for love – nekako joj vjerujem da bi to i učinila.

Metronomy – The English Riviera (2011)

Jako inteligentan i šarmantan engleski pop. Jako brinu i o vizualnom aspektu, spotovi su im vrhunski, zabavni i osmišljeni do detalja. Slušala sam ih i prije, ali su me do kraja osvojili na Share konferenciji u Beogradu pretprošle godine.

MGMT – Oracular Spectacular (2007)

Meni jedan od najdražih albuma ikad snimljenih. Kids, Time to pretend, Electric feel – himne nove indie dance glazbe. mislim da su jako utjecali na zadnji Lollobrigidin album Pilula.

The Kills – Midnight Boom (2008)

Volim bezobrazne, misteriozne žene u muzici, a Alison Mosshart je jedna od njih. Fenomelnalni duo rokerske energije i pop melodija. Nastupali su kao predgrupa Metalici na posljednjoj turneji.. Fanovi Metalike su ih izviždali ko djevojčice, da mi je to bilo vidjeti haha… hrabar potez. The Killsi su rokenrol, ali ipak suptilniji i zajebaniji od uobičajenog mainstreama.

Azari and III – Azari and III (2011)

Drski klupski house s perverznim crnim vokalima. Super warm up za dugu disco noć vikendom. Idealni za soundtrack šminkanja i biranja odjeće petkom uvečer, uvijek me dignu i potaknu da budem zločesta.